Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Malatya Müftüsü Gül: Camiler kamil manada insan olmanın yollarının öğrenildiği ve öğretildiği medreselerdir


MALATYA (A.A) - Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, camilerin kamil manada insan olmanın yollarının öğrenildiği ve öğretildiği medreseler olduğunu belirtti.
     Gül, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Yeni Camii önünde düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığının 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutladığını hatırlattı.
     Cami kelimesinin toplayan, bir araya getiren anlamına geldiğini belirten Gül, camilerin zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, işçi-çiftçi, genç-yaşlı, siyah-beyaz ayrımı yapılmaksızın, herkesi bünyesinde toplayan kutsal mekanlar olduğunu vurguladı. Gül, Camiler, bir ülkenin Müslüman ülkesi olduğunun birer mührüdür ve tapu senetleridir. Camiler, aynı safta, omuz omuza, diz dize, yan yana, gönül gönüle namaz kıldığımız mabetlerimizdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, morallerimizi düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü ve müsamaha anlayışımızı güçlendirdiğimiz huzur evlerimizdir. Camilerimiz birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul ve dullarla yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. Kamil manada insan olmanın yollarının öğrenildiği ve öğretildiği medreselerdir diye konuştu.
     Camilerin tarih boyunca büyük fonksiyonlar ifa ettiğini dile getiren Gül, günümüzde de camilerin fonksiyonun artığını söyledi.
     Hafta münasebetiyle bir takım etkinlikler düzenlediklerini anlatan Gül, konferans ve paneller gerçekleştireceklerini belirtti. Gül, ayrıca din görevlilerinin hafta boyunca cami çevresindeki hasta ve muhtaç kimseleri araştıracağını ve onlara yardımlar yapacağını dile getirdi.
     Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın toplantısında Gülün konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, dua etti.
     Daha sonra Yeni Camiide hayatını kaybeden din görevlileri, cami cemaati ve cami yapımına yardımda bulunanlar için mevlit okutuldu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER