Camilerdeki engeller kaldırılıyor

Camilerdeki engeller kaldırılıyor -Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı Engelsiz Cami Engelsiz İbadet kampanyası ile Kırşehirdeki 24 cami engellilerin rahatça girip çıkacağı şekilde düzenlendi (Fotoğraflı-Görü


KIRŞEHİR (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı Engelsiz Cami Engelsiz İbadet kampanyası ile Kırşehirdeki 24 cami engellilerin rahatça girip çıkacağı şekilde düzenlendi.
     Kırşehir Müftüsü Mustafa Balık, Hoca Ahmet Yesevi Camisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin, geçen eylül ayında, 4 bin kişilik Ahi Evran Üniversitesi Camisinin teme atma töreni için geldiği Kırşehirde camilerin engelsiz hale getirilmesi için kendilerine talimat verdiğini hatırlattı.
     Merkezden başlamak üzere il genelindeki camilerde bu konuyla ilgili çalışma başlattıklarını ifade eden Balık, Kırşehirin en büyük camisi Hoca Ahmet Yesevi başta olmak üzere merkezdeki 10 camiye rampalar yapıldığını anlattı.
     Mustafa Balık, şöyle devam etti:
     İlimizde, merkezde 10 tane camimiz fiilen engelsiz hale getirildi. İlçelerle birlikte 24 tane camimiz, engelli kardeşlerimiz için hazır durumda. Engelli kardeşlerimizin, akülü araçlarıyla rahatlıkla girip çıkabilecekleri hale getirildi. Engelli kardeşlerimiz rahatlıkla araçlarıyla camilerimize girip ibadetlerini yapabilirler. Ziyaret edip gezebilirler. Bu bizlere büyük bir mutluluk veriyor. Geçen ay ilçe müftülerimizle yaptığımız toplantıda, camilerimizden en uygun olanlarını, en kısa zamanda, Ramazan ayı gelmeden önce rampalar yaptırmak suretiyle hizmete sokmalarını istedik. Şu anda o çalışmalar devam ediyor. Bunlarda tamamlanınca engelsiz hale getirilen cami sayısı daha da artacak.
    
     - Amacımız, akülü arabası olmayan engelli kalmaması -
    
     Kırşehirdeki engellilerin camilere gelebilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini anlatan Balık, din görevlilerinin maddi katkılarıyla 5 adet akülü tekerlekli sandalye aldıklarını ve bunları bedensel engellilere dağıttıklarını dile getirdi.
     İlimizde 30 engellinin daha akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrendik diyen Balık, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Cuma vaazında ihtiyacı gündeme taşıdık. Bir hayırseverimiz, bu vaazdan etkilenerek akülü tekerlekli sandalye alınması için 10 bin lira bağışladı. 5 tane daha akülü araba alındı. Yapılacak törenle dağıtılacak. Bu konuyu bir kez daha cuma vaazına taşımayı istiyorum. Amacımız, Kırşehirde akülü arabası olmayan engelli kalmaması.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Camilerdeki engeller kaldırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER