Çamlıyayla Belediyesi işçilerine yüzde 10 zam

Çamlıyayla Belediyesi işçilerine yüzde 10 zam yapıldı


MERSİN (A.A) - Çamlıyayla Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası, belediyede çalışan işçilere yapılacak zam oranında anlaşmaya vardı.
     Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Belediye ve Belediye-İş Sendikası temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda işçilere 2013 yılı için işçi yevmiyelerinin yüzde 10 oranında arttırıldığını, 1 yıl geçerli olacak anlaşmada gerçekleşen oranın devletin açıkladığı oranların üstünde olduğunu ifade etti.
     Göreve geldiklerinden bu yana geçen 4 yılda personel maaşlarını düzenli olarak ödediklerini belirterek, ilçe nüfusunun her yıl düşmesiyle belediye gelirlerinin de aynı oranda düştüğünü kaydetti.
     Tepebağlı, buna rağmen işçilerin maaşlarını aksatmadıklarını dile getirerek, Olumsuzluklara rağmen kaynaklarımızı tasarruflu kullanarak ayakta kaldık. Belediyemizin gelirlerini lüzumsuz yerlere harcamadık. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden itibaren çalışanlarımızın haklarını veriyoruz ve her zaman onların hakkını vermeye devam edeceğiz. Yeni sözleşmenin işçilerimize ailelerine ve Çamlıyaylaya hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Tepebağlı ile Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Erdovan arasında anlaşma imzalandı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çamlıyayla Belediyesi işçilerine yüzde 10 zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER