Çanda öğrenci yurdunun temeli atıldı

Çanda öğrenci yurdunun temeli atıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanda, Ayşe Köse Haktanır Kız Öğrenci Yurdunun temeli atıldı.
     Kaymakam Yakup Tat, hayırsever iş adamı Murat Köse ve yakınların tarafından inşa edilecek yurdun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin kız yurduna ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
     Çana eğitim için diğer illerden çok sayıda kız öğrencinin geldiğini dile getiren Tat, "Bunların hiç değilse bir kısmı burada barınacak, burada eğitim alacak. Tabii bu eğitim öyle zannedildiği gibi salt bir eğitim değil, çok önemli bir eğitim. Bizim hakikaten kaybettiğimiz değerlerimizi tekrar kazanmamız için bir eğitim verilecek burada" diye konuştu.
     AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, yurdun inşa edilmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, şöyle konuştu:
     "Türk milleti önüne çok büyük hedefler koymuştur. 2023, 2071 gibi... Nasıl daha önce dünyaya nizam vermişsek, her zaman söz sahibi olmuş bir milletsek, yine bu millet uyanışla beraber yeni ilim irfan ordusuyla o büyüklüğü, ihtişamı yaşayacaktır. İşte bugün Türkiyenin geleceğine bir tohum serpiyoruz. Bunu milletimizle, devletimizle yapıyoruz. İnşallah toprağa attığımız bu tohum tutacak, yeşerecek koskocaman bir çınar haline gelecek."
     Konuşmaların ardından, toplam alanı 715 metkarekare olan iki kattan oluşan ve 40 öğrencinin barınabileceği yurdun temeli atıldı.
    
     Muhabir: Sadettin Arslan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanda öğrenci yurdunun temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER