Çanakkalede Uluslararası Gelibolu Sempozyumu düzenlenecek

Çanakkalede Uluslararası Gelibolu Sempozyumu düzenlenecek -Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. İsenin himayelerinde 9-10 Mayısta düzenlenecek sempozyumda, Gelibolunun sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel tarihe yaptığı kat


ÇANAKKALE (A.A) - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsenin himayelerinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Tarih Bölümü tarafından organize edilen Uluslararası Gelibolu Sempozyumu, 9-10 Mayısta düzenlenecek.
     ÇOMÜden yapılan yazılı açıklamada, Gelibolunun sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel tarihe yaptığı katkıların ele alınacağı sempozyuma, başta edebiyat, tarih, sanat tarihi, tasavvuf, arkeoloji olmak üzere her alanda Geliboluya ya da Geliboludan yetişen değerlere ilişkin çalışmaları olan yurt içi ve yurt dışından çok sayıda araştırmacının, bildiri sunmaları için davet edildiği belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bugünkü Gelibolu ilçesi, başta Piri Reis, Gelibolulu Mustafa Ali ve Yazıcızadeler olmak üzere, Türk tarih ve kültürüne damga vurmuş önemli şahsiyetlerin yetiştiği bir yer olmasının yanı sıra Doğu Roma İmparatorluğundan antik dönemlere kadar giden zengin bir tarihe ve kültürel mirasa da sahiptir. Bu zenginliği ve mirası fark eden UNESCOnun, Piri Reisin Haritasının 500. yılı münasebetiyle 2013ü Piri Reis Yılı ilan etmesi, Doğu ve Batı medeniyetlerinin kesişme noktalarından biri olan Gelibolunun, tarihsel ve kültürel öneminin tüm dünya tarafından da fark edilmesine vesile olacaktır. Bu bağlamda ÇOMÜ ve Çanakkale Valiliğinin ortak girişimiyle T.C Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsenin himayelerinde gerçekleştirilecek uluslararası bir sempozyumla, Gelibolunun sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel tarihimize yapmış olduğu katkılar üzerinde durulacak, bu ilçemizin önemi bir kez daha ortaya konacaktır.
     Bu kapsamda, başta edebiyat, tarih, sanat tarihi, tasavvuf ve arkeoloji olmak üzere her alanda Geliboluya ya da Geliboludan yetişen değerlere ilişkin çalışmaları olan yurt içi ve yurt dışından pek çok araştırmacı, sempozyumda bildiri sunmaları için davet edilmiştir. Tabii ki bu çağrılı araştırmacıların dışında bizim tespit ve davet edemediğimiz, sempozyuma katkı sağlamak isteyen tüm Gelibolu uzmanı araştırmacıların da programımıza ister bildirileriyle isterse dinleyici olarak katılımlarını bekliyoruz.
     Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. İsenin Başkanlığını yapacağı sempozyumun düzenleme kurulu, Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Doç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz ve Yrd. Doç. Dr. Ferudun Hakan Özkandan oluşuyor.
     Sempozyumun Bilim Kurulunda ise Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aksoyak, Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Prof. Dr. Mehmet Şeker, Prof. Dr. İdris Bostan, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Prof. Dr. Ekrem Işın, Prof. Dr. Aynur Koçak, Doç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz, Doç. Dr. Gülgün Yazıcı, Doç. Dr. Ömer Çakır ve Doç. Dr. Rüstem Arslan yer alıyor.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Çanakkalede Uluslararası Gelibolu Sempozyumu düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER