Çanakkalede anlamlı buluşma

Çanakkalede anlamlı buluşma -AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının organizasyonu ile İstanbul ve Diyarbakırdan gelen çocuklar Çanakkalede buluştu -AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit: -Biz Türkiyenin değişik unsurlarıyı


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının düzenlediği programla İstanbul ve Diyarbakırdan gelen çocuklar, Çanakkalede buluştu.
     AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ile Diyarbakırdan gelen çocukları hava alanında, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, partili kadınlar ile çocuklar karşıladı.
     Akşit, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehitler ve Gaziler Haftası dolayısıyla Diyarbakır ile İstanbuldaki çocukları Çanakkalede buluşturduklarını söyledi. Onlar da tarihteki geçmişleriyle, dedeleriyle buluşsunlar istedik Çanakkale Şehitliğini ziyaret ederek diyen Akşit, Biz Türkiyenin değişik unsurlarıyız, renkleriyiz ve biz birlikte Türkiyeyiz diye yola çıktık ifadelerini kullandı.
     Çocukların ilk kez Çanakkaleye geldiğini ve uçağa bindiğini ifade eden Akşit, Onların duyguları bizler için çok önemli. Şimdi önemli olan şehitlikte onları gözlemlemek. Çünkü Çanakkale hepimiz için farklı anlam taşıyor. O ortamı yaşasınlar istedik diye konuştu.
     Akşit, daha sonra Güzelyalı köyündeki bir restoranda çocuklarla yemekte bir araya geldi.
    
     -Valilik ziyareti-
    
     Akşit ve çocuklar, Çanakkale Valiliğinin önünde, Vali Güngör Azim Tunayı da ziyaret etti.
     Valilik binası önünde çocuklarla fotoğraf çektiren Vali Tuna, yaptığı açıklamada, Dedelerimizin birlikte savaştığı ve şu anda koyun koyuna yattıkları bu çok özel topraklara, şehitler diyarı Çanakkalemize hoş geldiniz diyorum dedi.
     Çocuklarımız belki hayatlarında onları çok etkileyecek bir manzarayı görme fırsatını elde edecekler diyen Tuna, bu toprakların nasıl kazanıldığı, nasıl muhafaza edildiğinin daha net görüleceğini söyledi. Tuna, şöyle dedi:
     Nasıl zamanında onlar omuz omuza savaştılar, birlikte ölüme gittilerse, bu günde aslında biz de Türkiyenin, doğusundan, batısına, kuzeyinden, güneyine hepsi bizim vatanımız. Çanakkalede, herkesten bir parça var. Bu güzel coğrafya da inşallah ebediyete kadar da bizim olacak. Bu coğrafyada ecdadımıza yakışır olanı, onlara olan borcumuzu yerine getirerek, bundan sonra hep birlikte birlik beraberlik içerisinde ebediyete kadar yürümeye devam edeceğiz.
    
     -O duyguları hep birlikte paylaşacağız-
    
     Akşit de kadın kolları olarak Diyarbakır ve Çanakkale valilikleri ile böyle bir program organize ettiklerini ifade etti.
     İstedik ki, Şehitler ve Gaziler Haftasına isabet eden şu günlerde çocuklarımızı bu anlamlı topraklara getirelim, tarihleri ile yüzleşsinler, dedeleri ile kucaklaşsınlar ve buraları tanısınlar diyen Akşit, şöyle konuştu.
     Diyarbakırdan gelen çocuklarımız, gençlerimiz var. İstanbuldan gelen çocuklarımız gençlerimiz var kardeş şehir olarak ve Çanakkalede bizi karşılayan hoş geldin diyen gençlerimiz çocuklarımız var. Hep birlikte şehitliğe geçeceğiz, o duyguları hep birlikte paylaşacağız. Çanakkaledeki şehitlikte yer alan atalarımız, dedelerimiz, çok anlamlı bir şekilde hayatlarını bu topraklar için vermişler, şehit düşmüşler. Orada Diyarbakırdan, Hakkariden, Tunceliden, İzmirden, Karstan, ülkemizin her bir yanından gelip bu vatan için canını feda eden, kan döken şehitlerimizi göreceğiz. Onları şükran ve rahmetle anacağız bize bu toprakları hediye ettikleri için bir kez daha şükran duygularıyla dua edeceğiz. Allah bizi bölmesin, birbirimizden ayırmasın. Çünkü Biz birlikte Türkiyeyiz diyoruz.
     Akşit ve çocuklar, daha sonra şehitlikleri ziyaret etmek için feribotla Kilitbahir köyüne geçti.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkalede anlamlı buluşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER