Çanakkalede toplu açılış töreni

Çanakkalede toplu açılış töreni -Başbakan Erdoğan: (1) -Çanakkale, etnik kökenlerine, dillerine, inançlarına bakılmaksızın, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi bir yaptı, beraber yaptı, birbirine kardeş eyledi. Çanakkale işte bu


ÇANAKKALE (A.A) - Çiğdem Pala bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkalenin, etnik kökenlerine, dillerine, inançlarına bakılmaksızın, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi bir ve beraber yaptığını, birbirine kardeş eylediğini belirterek, Çanakkale işte bunun için son derece önemli. Çanakkaleyi anlamak, Türkiyeyi anlamaktır. Çanakkaledeki ruhu anlamak, Türkiyelilik ruhunu anlamaktır. Çanakkaledeki birliği, beraberliği, kardeşliği anlamak, Türkiyenin yoğrulduğu o kardeşlik hamurunu anlamaktır dedi.
     Erdoğan, Çanakkale Cumhuriyet Meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkalenin, Cumhuriyete giden yolun adeta başlangıç noktası olduğunu söyledi.
     Çanakkalenin, etnik kökenlerine, dillerine, inançlarına bakılmaksızın, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi bir yaptığını, beraber yaptığını, birbirine kardeş eylediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
     Çanakkale işte bunun için son derece önemli. Çanakkaleyi anlamak, Türkiyeyi anlamaktır. Çanakkaledeki ruhu anlamak, Türkiyelilik ruhunu anlamaktır. Çanakkaledeki birliği, beraberliği, kardeşliği anlamak, Türkiyenin yoğrulduğu o kardeşlik hamurunu anlamaktır. Çanakkalede, tek bir millet olduğumuzu hem teyit ettik, hem de dünyaya ilan ettik. Biz, bu şehitliklerdeki şehitlerimizin kemiklerinin sızlamasına izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Zaten şehitler ölü değildir, onlar canlıdır. Onlar, şu anda bizi izliyor. Onlar, şu anda, bizim aramıza sokulmak istenen nifak girişimlerini izliyor ve inanın bundan rahatsız oluyorlar. Biz onların kemiklerini sızlatmayacağız. Biz, onların hatıralarına halel getirmeyeceğiz. Bu ülkede kardeşliğin pekişmesi için, canla, başla çalışmaya devam edeceğiz.
     Erdoğan, şehitliklerdeki mezar taşlarının, oradaki isimlerin, sadece tarihi değil, bugünü ve geleceği de ifade ettiğini belirterek, Bu mezar taşları, kanla yazılmış, kanla kurtarılmış tevhidi, yani birliği anlatıyor. İşte biz, Çanakkaleyi, tevhidin, yani birliğimizin, yani kardeşliğimizin timsali olarak, anıtı olarak görüyor ve çok ama çok önemsiyoruz. Bakın, altını çizerek ifade ediyorum, Çanakkale Zaferi, sadece bizim zaferimiz olmakla kalmadı, o gün, dünyayı büyük bir coşkuya, büyük bir heyecana, büyük bir uyanışa sevk etti dedi.
     (sürecek)
    
     Muhabir: Sibel Ertürk Kurtoğlu
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Çanakkalede toplu açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER