Çanakkaledeki anlamlı buluşma

Çanakkaledeki anlamlı buluşma -Diyarbakır ve İstanbuldan gelen çocuklar, Geliboluda Şehitler Abidesini ziyaret etti, dua okudu -AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit: Çanakkale, birliğimizi, beraberliğimizi en güzel şe


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının düzenlediği programla İstanbul ve Diyarbakırdan gelerek Çanakkalede buluşan çocuklar, 97 yıl evvel atalarının şehit düştüğü Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret etti.
     Çanakkaleden feribotla Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyüne gelen çocuklar alan kılavuzları eşliğinde Şehitler Abidesine ulaştı.
     Burada 41,7 metre yüksekliğindeki Şehitler Abidesini, önünde yer alan rölyefi ve Temsili Türk Şehitliği ile Meçhul Asker Anıtını ziyaret eden eden çocuklar, daha sonra yaklaşık 59 bin 400 şehit isimin yer aldığı şehitlikte, Diyarbakır yazan bölümü aradı.
     Yaşadıkları toprakların ismini ve Çanakkale Savaşlarında şehit olan atalarını ziyaret etmenin gururunu ve hüznünü birlikte yaşayan çocuklar, şehitliklere karanfil bıraktı, dualar okudu. Çocuklar daha sonra şehitlikte fotoğraf çektirdi.
     Çocuklarla şehitlik ziyaretine katılan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk olarak Diyarbakıra, ardından Batmana, bugün de Çanakkaleye, Biz Birlikte Türkiyeyiz sloganıyla geldiklerini söyledi.
     Amaçlarının bu topraklar için can veren, şehit düşen, omuz omuza aynı siperde mücadele eden şehitleri anmak ve buraları gençlere tanıtmak olduğunu ifade eden Akşit, Çanakkale çok anlamlı. Farklı illerden de olsa aynı cephede savaşıp, omuz omuza can veren dedelerimiz, atalarımız burada. Çanakkale, birliğimizi, beraberliğimizi en güzel şekilde temsil eden bir yer. İnşallah Biz Birlikte Türkiyeyiz sloganıyla ülkenin bir başka köşesinde, yine sizlerle hep birlikte olabiliriz dedi.
     Denizi ilk defa gördüler, uçağa ilk defa bindiler. Bütün bu heyecanları bir gün içerisinde yaşadılar diyen Akşit, Memleketlerine döndüklerinde ailelerine, arkadaşlarına ve kardeşlerine anlatacakları çok anıları olacak diye düşünüyorum diye konuştu.
     Geziye katılan bazı çocuklar da, Çanakkaleye şehitlerimizi görmek ve gezmek için geldik. Devletimiz, AK Parti milletvekilleri bizleri gezdiriyor. Bize kolye aldılar. Allah onlardan razı olsun diyerek duygularını dile getirdi.
     Çocukların şehitlik ziyaretine, AK Parti milletvekilleri, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Çanakkaledeki anlamlı buluşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER