Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Gökçeadada zeytin sineği mücadelesi başladı


ÇANAKKALE (A.A) - Gökçeadada zeytin sineğiyle mücadele çalışması başlatıldı.
     Gökçeada-Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi 2012 yılı programında yer alan, organik zeytin yetiştiriciliğinde zeytin sineğiyle mücadele programı kapsamında, ada genelindeki 12 bin dekarlık yağlık ve sofralık zeytin alanlarının yerden ilaçlaması ihalesi tamamlandı, köy ve mahalle muhtarlarına konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.
     Mücadele programı kapsamda 4 bölgede 4 ekip ilaçlama çalışmalarına başladı. İlaçlama, sezon boyunca zeytin sineği üreme durumu dikkate alınarak 3 ilaçlama olarak planlandı.
    
     -İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akkuş adaları ziyaret etti-
    
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Gökçeada ve Bozcaadada incelemelerde bulundu.
     Akkuş, Gökçeadada Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığınca finanse edilerek yaptırılan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına ait Hayvan Toplama Merkezi ile Gökçeada Kırsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında finanse edilen Organik Hayvancılık işletmeleri ile organik süt mamulleri işleyen gıda tesisini ziyaret edip, işletmeler ve tesislerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi aldı.
     Daha sonra Bozcaadaya geçen Akkuş, çeşitli gıda işletmelerini ve Bozcaada Kırsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında tesis edilen Bal Ormanı ile bağcılık tesislerinde inceleme yaptı.
     Akkuş, ziyaretlerdeki amacın tarımsal işletmelerin ve gıda üretim tesislerinin sorunlarını yerinde görüp, çözüm üretmek olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER