Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Büyükbaş hayvanlarda küpeleme, kayıt ve tanımlama işine dair sözleşme imzalandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, büyükbaş hayvanlarda küpeleme, kayıt ve tanımlama işine dair sözleşme imzalandı.
     Çanakkalede, sığır cinsi hayvanların küpeleme, kayıt ve tanımlama işlemlerinin yetkisinin devredilmesi işini 2013 yılında yürütecek olan yükleniciyi tespit etmek amacıyla kurulan komisyon toplanarak, 3 teklifi değerlendirdi. Geçerli olan her 3 tekliften 5,50 lira fiyatla en düşük teklifi veren Çanakkale ve Çevre Köyleri Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (TAR-KOOP) işlemleri yapma hakkını kazandı.
     Söz konusu birlikle sözleşme imzalandı.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, yaptığı açıklamada, sözleşmeyle küpeleme ve kayıt çalışmalarının düzenli ve sözleşmeye bağlı kalınarak başarılı şekilde yürütüleceği konusunda şüphesi olmadığını belirterek, Bu zamana kadar büyükbaş hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınmasında Çanakkale başarılı bir ildi. Sözleşme gereği kurulacak olan 24 adet ekip, gerekli teknik altyapısıyla ilin tamamını kapsayacak şekilde küpeleme ve kayıt işlemlerini yürütecek dedi.
    
     -Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) toplantısı yapıldı-
    
     Çanakkalede, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) toplantısı yapıldı.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, uzmanlar tarafından il ve ilçe müdürlüğü ile TAR-GEL personellerine ağın uygulanmasıyla ilgili eğitim verildi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Çanakkalenin 2013 yılında ÇMVA sistemine dahil edilen 11 il arasında yer aldığını ifade ederek, İl müdürlüğümüz tarafından toplanan istatistiki verilerin gerçekçi olması, sisteme alınmamızda etkili oldu dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER