Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Elazığ Valisi Erol: Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin canı pahasına neleri yapabileceğinin kanıtı olan Çanakkale Muharebesi, tarihe yazılmış eşsiz bir


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Valisi Muammer Erol, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Erol, mesajında, Çanakkale Savaşının yalnız Türk değil dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biri olduğunu belirtti.
     Türk milletinin inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan zaferin milletin kaderini tayin ettiğini, bugünkü bağımsızlık ve varlığı kazandırdığını vurgulayan Erol, Bu destan, öyle bir inanç, öyle bir ruhla yazılmıştır ki sadece donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün savaşı kazanmada tek başına yeterli olmayacağı adeta dünyaya kanıtlamıştır. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama düşüncesinden hiçbir zaman taviz vermeyen ecdadımıza Çanakkale geçilmez dedirten bu sağlam ve sarsılmaz inancın neticesindedir ki bugün biz, onların evlatları olarak bu topraklar üzerinde huzur ve güvenle yaşamaktayız ifadelerini kullandı.
     Erol, Çanakkalede kahramanca savaşıp şehit düşen binlerce vatan evladının emaneti olan bu mukaddes vatanı ve bağımsızlığın sembolü bayrağı, aynı amaç ve inançla muhafaza edip, yarınlara emin ellerde teslim etmek gerektiğini kaydetti.
     Erol, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Milli şairimiz Mehmet Akif, Çanakkalede vatan sevgisini canından üstün bilerek savaşan ve şehit düşen askerlerimize hitaben Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın/Gömelim gel seni tarihe, desem sığmazsın diyerek o kahraman, vatan evlatlarına duyulan minnet ve şükran duygularını ifade etmeye çalışmıştır. Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin canı pahasına neleri yapabileceğinin kanıtı olan Çanakkale Muharebesi, tarihe yazılmış eşsiz bir başarının örneğidir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünde, Çanakkalede tarih yazdıran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan olarak bağışlayan aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER