Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü


KIRKLARELİ (A.A) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Kırklareli İl Temsilcisi Rıdvan Demirel, Çanakkale Deniz Zaferinin büyük bir kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.
     Demirel, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferinin, Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kahraman Türk askerinin ve milletinin cesareti ve azmiyle kazanılmış bir zafer olduğunu belirtti.
     Çanakkale geçilmez gerçeğini tüm dünyanın kabul ettiğini ifade eden Demirel, şunları kaydetti:
     Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan, Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale deniz ve kara savaşları, büyük Türk milletinin, emperyalistlerle tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biridir. Türk ordusu bu savaşta, çağın en modern silah donanımına sahip olan düşman kuvvetlerine karşı kahramanlık destanı yazmıştır. Çanakkale, bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın, zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkalede göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, tüm dünya uluslarının gönlünde saygınlığını abideleştirmiştir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER