Çanakkale Savaşlarını çadırda canlandırdılar

Çanakkale Savaşlarını çadırda canlandırdılar -Afyonkarahisarda oluşturulan Çanakkale Savaş Alanları Çadırında sahnelenen tiyatro oyununda, savaşlardan bir bölüm canlandırıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, şehitlik ve anıtları görmek için Çanakkaleye gidemeyenler için oluşturulan çadırda tiyatro oyunu sahnelenerek, Çanakkale Savaşlarından bir bölüm canlandırıldı.
     Valilik, Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) tarafından oluşturulan Çanakkale Savaş Alanları Çadırı ziyarete açıldı.
     Çadırda, Çanakkale Alan Kılavuzu Ergün Yurdadur tarafından Çanakkale Savaşları hakkında sunum yapıldı. Osmangazi Anadolu Lisesi ile Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu öğrencileri ise Çanakkale Savaşı adlı tiyatro oyununu sahneledi.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, çadırı gezdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşlarını konu alan çadırdaki eserlerin, ziyaretçileri bir kez daha duygulandırdığını bildirdi.
     Türk Ordusunun, savaşlarda 250 binden fazla şehit verdiğini ve dedesinin de orada şehit olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, Çanakkaledeki her bir şehidin ayrı bir hayat hikayesi vardır. Bir ömür boyunca evlatlarının acısıyla yanan yüz binlerce anne ve baba var. Allah bu millete bu acıları bir kez daha yaşatmasın dedi.
     Balkanlıoğlu, Çanakkale şehitleri arasında 3 binden fazla Afyonkarahisarlının bulunduğu bilgisini vererek, vatan topraklarının kolay kazanılmadığını anlattı.
     Afyonkarahisar ve Çanakkaledeki şehitliklerin gezilmesi ve ibret alınması gerektiğine dikkati çeken Balkanlıoğlu, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı yerleri bu çadırda anlatmaya çalışan öğretmenlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim diye konuştu.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise küçük de olsa bir mizansenle Çanakkale Zaferinin anlatılmaya çalışılmasının herkesi etkilediğini belirtti.
     Balkanlıoğlu ve Prof. Dr. Solakın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ÜMİTGÖNDER ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ile vatandaşların ziyaret ettiği çadır, 15 gün açık kalacak.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çanakkale Savaşlarını çadırda canlandırdılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER