Çanakkale Valiliğinden Expotroiaya destek

Çanakkale Valiliğinden Expotroiaya destek


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valiliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Fuar ve Kongre Merkezinde açılacak olan Expotroia Fuarına destek olacak.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, devletin, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına sosyal ve ekonomi politikalarında çok iddialı hedefler koyduğu belirtildi.
     Bizler de ihracatımızda, büyümede, istihdamda, alt yapı yatırımlarımızda, sosyal politikalarımızda bu hedeflere doğru hep birlikte çalışacağız denilen açıklamada, bu hedeflere ulaşmanın ve rakamları gerçekleştirmenin iki yolunun olduğu ifade edildi.
     Bunların, çok çalışmak, yüksek katma değer üretmek, tanıtımda, ihracatta, yurt dışı pazarlarda fuarlarda büyük organizasyonlar yapmak olduğu vurgulanan açıklamada, Çanakkalenin, son yıllarda yurt içi ve yurt dışı tanıtımda çok büyük mesafeler aldığı kaydedildi.
     Bunun en güzel örneklerinin, yurt içi ve yurt dışında gıda ve tarım fuarlarına katılmak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenlerinin tüm Türkiyeye yayılması, Gelibolu Şeb-i Arus törenlerinin Balkan Coğrafyasına yayılması ve geleneksel hale gelmesi, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olan 2015 yılına çok geniş çaplı ve çok büyük hazırlıklar yapılması olarak değerlendirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Şimdi Çanakkale olarak katıldığımız fuarların bir benzerini ilimizde yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyoruz. Çanakkalede fuarcılık, uluslararası tanıtım ve ihracat çalışmalarında yeni bir adım başlatıyoruz. Expotroia. ÇTSOnun Fuar ve Kongre Merkezinde açılacak olan bu fuara Çanakkalenin tüm markalarını, kurumlarını ve ürünlerini davet etmeliyiz. Bu fuarın geleneksel ve uluslararası bir hale gelmesi için elimizden gelen çabayı göstermek, hepimizin ortak çabası olmalıdır. Fuarı organize eden ÇASİADa tüm Çanakkale olarak destek olmaya, yardımcı olmaya çalışalım. Fuarı hem Çanakkalenin tüm ilçelerinin, tüm kurumlarının hem de tüm şirketlerinin benimsemesi için elimizden gelen gayreti gösterirsek başarılı oluruz. Bu adım ilimizde ilk olarak atılacak bir adımdır. Bu adımın başarılı ve kalıcı olabilmesi için elimizden geleni yaparak, fuarın açılacağı Mayıs ayının 16sına kadar elimize gelen her fırsatı, her açılımı değerlendirmeliyiz. Çünkü sonunda kazanan yine Çanakkale olacaktır.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkale Valiliğinden Expotroiaya destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER