Çanakkale Valisi Tunanın Yeni Zelanda temasları

Çanakkale Valisi Tunanın Yeni Zelanda temasları


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Yeni Zelandada bazı temaslarda bulundu.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuna, Yeni Zelanda Gazi İşleri Bakanlığının resmi konuğu olarak gittiği ülkede, Auckland havaalanında Gazi İşleri Bakanlığı Genel Müdürü Rick Ottaway ve bakanlık heyeti tarafından karşılandı.
     Vali Tuna ve kendisine eşlik eden Çanakkale 2015 100. Yıl Koordinasyon Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör ile Auckland temaslarının ardından uçakla başkent Wellingtona geçti. Wellingtonda Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Damla Yeşim Say tarafından karşılanan Tuna ve Güngör, Yeni Zelanda Dışişleri, Savunma, Gazi İşleri, Kültür ve Miras Bakanlığı yetkilileri ile 2015 yılı anma törenleri konusunda değerlendirme toplantısı yapıp, bu yıl 24-25 Nisanda Gelibolu Yarımadasında Anzak Koyunda yapılacak anma törenlerinde Yeni Zelandayı temsil edecek Savunma Bakanı Dr. Jonathan Coleman ile görüştü.
     Tuna ve Güngör, Birincil Sanayiler Bakanı, eski Gazi İşleri Bakanı Nathan Guy ve yeni Gazi İşleri Bakanı Michael Woodhouse ile yapılan görüşmelerin ardından Milli Savaş Anıtı ve Meçhul Asker Anıtını ziyaret etti. Yeni Zelanda-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleriyle yemekte buluşan Tuna ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanı Murray McCully ile Başbakan John Key tarafından kabul edildi.
     Yeni Zelanda ziyaretinde burada yaşayan Türk toplumunun temsilcilerinden The Pearl of Islands Foundation (Adaların İncisi Vakfı) yetkilileriyle görüşen Tuna ve Güngör, 2015 yılı hazırlıkları konusunda fikir alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkale Valisi Tunanın Yeni Zelanda temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER