Çankırı Ilgazda kayak sezonu başladı

Çankırı Ilgazda kayak sezonu başladı -Türkiyenin önemli kış turizmi merkezlerinden Çankırıdaki Ilgaz Dağında 2012-2013 kayak sezonu açıldı -Vali Özcan: -Ilgaz Dağının, bir Uludağ, bir Kartalkaya ve bir Palandöken ol


ÇANKIRI (A.A) - Türkiyenin önemli kış turizmi merkezlerinden Çankırıdaki Ilgaz Dağında 2012-2013 kayak sezonu açıldı.
     Vali Özcan, Doruk Otel Kayak Pistinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Ilgaz Dağını, tam kapasite ile kış turizmine kazandırmak için Çankırı Valiliği olarak büyük çaba gösterdiklerini söyledi.
     Uzun yıllar boyunca ihmal edilmiş olan Ilgaz Dağının şanına yakışır herhangi bir tesisin bulunmamasından ızdırap duyduğumu ifade eden Vali Özcan, şöyle devam etti:
     Üzülerek ifade etmeliyim ki, Ilgaz Dağının özellikle Çankırı kısmı hem kış, hem de yayla turizmine son derece müsait olmasına karşın, yapılması elzem olan yatırımların bugüne kadar ihmal edilmiş olması nedeniyle hak ettiği yerden çok uzaktır. Bizden sonra gelecek yöneticilerin aynı ızdırabı duymaması için mesaimizin önemli bir kısmını Ilgaz Dağının, bir Uludağ, bir Kartalkaya ve bir Palandöken olması için sarf etmekteyiz.
    
     -Türkiyenin bin 500 rakımda bulunan tek kayak pisti-
    
     Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım da Ilgaz Yıldıztepenin Türkiyenin en iyi kayaklı koşu pistine sahip olduğunu ifade ederek, Türkiyenin bin 500 rakımda bulunan tek kayak pisti olduğunu söyledi.
     Bölgenin diğer merkezlere göre birçok avantajının bulunduğunu belirten Yarım, Burası Türkiyedeki birçok kayak merkezine göre rakım ve konum bakımından farklı ve ayrıcalıklı. Burası bin 500 metre. Türkiyede bilindiği üzere bin 500 rakımlı hiçbir kayak merkezi yok. Bu özelliği ile ayrıcalıklı. Kaymak için şartlar çok uygun diye konuştu.
     Yıldıztepede birçok kış sporunun aynı anda yapılabileceğini de ifade eden Yarım, şunları kaydetti:
     Kayak merkezimiz bulunduğu konum ve yapı itibariyle kış sporlarında birçok branşın yapılabileceği özelliklere sahip. Burada aynı anda Alp disiplini, slalom, büyük slalom, biatlon ve süper g gibi branşların aynı anda yapılabileceği bir yer. Bunun yanında düz alanda kayaklı koşunun da çok rahat yapılabileceği bir özelliğe sahiptir.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çankırı Ilgazda kayak sezonu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER