Çarşambada kültür mantarı üretimi

Çarşambada kültür mantarı üretimi -Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güven: -Çarşambada atıl durumda olan ahırlarda mantar üretimi gerçekleştirerek ülke ekonomisine kazandırıyoruz


SAMSUN (A.A) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, Çarşambada atıl durumda olan ahırlarda mantar üretimi gerçekleştirerek ülke ekonomisine kazandırıyoruz dedi.
     Güven, Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca desteklenerek yapılan kültür mantarı üretim tesisinin açılışına katıldı.
     Burada konuşan Güven, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının desteğiyle yapılan 120 metrekarelik alanda kültür mantarı üretimine başlandığını söyledi.
     Amaçlarının bölgenin kültür mantarı eksiğini gidererek, piyasaların ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Güven, şunları kaydetti:
     Son yıllarda Çarşamba ovamız kavak ve fındık ağacı ile doldu. Ovada üretilen ürünlerin girdi masraflarının yüksek olması çiftçilerimizi farklı alanlara yöneltti. Biz de çiftçimize önerilerde bulunarak atıl vaziyette bulunan ahırlarda kültür mantarı üretimi yapılabileceğini belirttik. Atıl durumda olan ahırlarda mantar üretimi gerçekleştirerek ülke ekonomisine kazandırıyoruz. Bölgemizde Çarşambayı mantar ve komposto üretim merkezi haline getirmeyi planlıyoruz.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çarşambada kültür mantarı üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER