Çarşambadaki etkili sağanak

Çarşambadaki etkili sağanak


SAMSUN (A.A) - Çarşambada yaşamı olumsuz etkileyen sağanak ve fırtınanın fındık rekoltesine yaklaşık 3 bin ton zarar verdiği bildirildi.
     Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çarşambaya bağlı köylerde oluşan hortum felaketinin fındık bahçelerinde de zarara neden olduğunu aktardı.
     Fındıkta bu yıl 100 bin ton rekolte beklediklerini dile getiren Yılmaz, yaşanan hortum felaketi nedeniyle fındıkta yaklaşık 3 bin ton zarar olduğunu söyledi.
     Bundan sonraki yağmurların da fındığa zarar vereceğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
     Yaşanan hortum felaketi bazı köylerimizde çok büyük hasara neden oldu. Dalındaki fındıklar tamamen olmadan döküldü. Fındıkta bu yıl 100 bin ton rekolte bekliyorduk ancak yaşanan hortum felaketi yaklaşık 3 bin ton ürüne zarar verdi. Bizler de buna bağlı olarak artık 97 bin ton rekolte bekliyoruz. Ayrıca bu yıl Samsun ve Çarşamba oldukça fazla yağış aldı. Bu zamana kadar yağan yağmurlar fındığa çok fazla zarar vermez ancak fındığın toplanmasına başlanması için bir ay gibi bir süre kaldı. Bu bir aylık sürede yağacak olan yağmurlar fındığa zarar verecektir. İnşallah bundan sonra bölge olarak daha fazla yağış almayız.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çarşambadaki etkili sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER