Çarşambadan kısa kısa

Çarşambadan kısa kısa -İlçe Müftülüğünden kermes


SAMSUN (A.A) - Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından gelecek yıl faaliyete geçecek Hamza Arslan Kuran Kursu yararına kermes açıldı.
     Abdullahpaşa Camisi altında açılan kermese vatandaşlar ilgi gösterdi.
     İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, yardımların kurs için harcanacağını ifade ederek, "Halkımız kermese gerçekten çok ilgililer, kendilerine bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Kermes 25 Mayıs 2013 tarihine kadar açık kalacak.
    
     -Anadolu Gençlik Derneğinden imza kampanyası
    
     Anadolu Gençlik Derneğinin ülke genelinde başlattığı "Zincirler Kırılsın Ayasofya Cami Olarak Açılsın" imza kampanyasına Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Şubesi de Çarşamba Tarihi Köprüsü üzerinde stant açarak destek oldu.
     Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdülsamet Bayık, kampanyanın 17 Mayısa kadar sürecini söyledi.
     "İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya fethin bir sembolüdür ve adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir" diyen Bayık, şunları kaydetti:
     "482 yıl cami olarak müminlerin göz bebeği olan Ayasofya 24 Kasım 1934te bir oldu bitti ile müze haline getirilmiştir. Bu dönüşüm milli irade hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu ile gerçekleştirilmiştir. Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Biz Ayasofyanın emperyalist güçlerin ve Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini düşünüyoruz. Bu yanlışlık düzeltilmelidir. Bizler Türkiye genelinde Ayasofyanın cami olarak açılması için 15 Mayısa kadar on milyon imza toplamayı hedefliyoruz."
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşambadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER