Çarşambalı örnek çiftçi Çakır:

Çarşambalı örnek çiftçi Çakır: Ovada fındık yetiştirmek hamallık


SAMSUN (A.A) - Çarşambada örnek çiftçi seçilen ve Kuşhane köyünde tarım ile uğraşan 43 yaşındaki Orhan Çakır, ovada fındık yetiştirmenin hamallık olduğunu söyledi.
     Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 dönümlük arazisi olduğunu ve burada değişik ürünler yetiştirdiğini belirtti.
     Ben 40 dönümlük arazimde tarım yapıyorum. Bunun 26 dönümü meyvelik, 5 dönümü sera ve 9 dönümü de fındıklıktan oluşuyor diyen Çakır, 5 dönümlük serasında marul, Frenk soğanı, Frenk maydanozu, kuzu kulağı, kuzu nanesi, kırmızı kuzu kulağı, hardal, Akdeniz telesi ve fesleğen yetiştirdiğini anlattı.
     Yetiştirdiği ürünleri Samsunda marketlere sattığını ifade eden Çakır, Ürünlerimi burada satmadım, Çarşamba pazarında ürünleri tanıtım amaçlı bedava verdiğim çok oldu. Vatandaşa bunu deneyin diyorum. Yetiştirdim ürünler genellikle Ege Bölgesinde yetiştirilen yeşillikler. Çünkü Ege Bölgesinin mutfağı yeşilliğe daha yatkın. Bizim çiftçilerimiz şu anda ürettikleri maruldan zarar ediyorlar. Benim üreticilere tavsiyem, sadece marul yetiştirmeyi bıraksınlar ve yeni ürünler yetiştirmeyi denesinler. Topraklarının uyumuna göre sebze ve meyve yetiştirsinler diye konuştu.
     Fındığın ovada hamallık olduğunu savunan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ben 10 dönümlük bir alanda fındık yetiştiriyorum. Çünkü ova arazisinde fındık yetiştirmek hamallıktan başka bir şey değil. Üreticiler fındık yetiştirerek boşuna zaman kaybediyorlar. Bunun yerine yeni ürünler yetiştirmeyi denemeliler, çünkü çok verimli topraklarda yaşıyoruz ve bu toprakları fındıkla ya da kavakla kaplamanın büyük bir hata olduğunu düşünenlerdenim.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşambalı örnek çiftçi Çakır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER