Çavuş beldesine güzel sanatlar yüksekokulu müjdesi

Çavuş beldesine güzel sanatlar yüksekokulu müjdesi


KONYA (A.A) - Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesine güzel sanatlar yüksekokulu açılacağı bildirildi.
     Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, belde merkezinde tahsis edilen ilkokul binasına Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uygulama Merkezinin açıldığını belirtti.
     Bunun için müsamere ve düğün salonunu da tahsis ettiklerini söyleyen Çiğdem, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin plastik sanatlarla ilgili uygulamalarını artık bu merkezde yapabileceğini ifade etti.
     Beldeye, gelecek günlerde resim ve heykel çalışmaları yapmak üzere öğrencilerin geleceğini anımsatan Çiğdem, şunları kaydetti:
     "Uygulama merkezinin devamında yerleşim birimine bir meslek yüksekokulu kazandırmak istiyoruz. SÜ bünyesinde hayırsever iş adamımız Ali Akkanatın desteğini de alarak buraya 2 yıllık bir güzel sanatlar meslek yüksekokulu kazandırılması için girişimlerimiz oldu. Bunun sözünü de aldık. Yüksekokul hizmet binasının yapılacağı yerin tespit çalışmaları halen devam ediyor. Önümüzdeki yıl açılmasını bekliyoruz. Yüksekokulumuzun tamamen açılmasıyla birlikte plastik sanatlar eğitimi alacak bine yakın öğrenci bekliyoruz."
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Çavuş beldesine güzel sanatlar yüksekokulu müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER