Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mavi:

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mavi: Çay paketleme fabrikası için en uygun alan, Adacami Mahallesindeki Rize Belediyesine ait atıl durumdaki 41 dönümlük arazidir


RİZE (A.A) - Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, çay paketleme fabrikası için en uygun alanın Adacami Mahallesindeki Rize Belediyesine ait atıl durumdaki 41 dönümlük arazi olduğunu ifade etti.
     Mavi, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKURun menfaatleri çerçevesinde Rizede paketleme fabrikası için en uygun yer arayışında bulunduklarını belirtti.
     Çay paketlemesi için en uygun alanın Adacami Mahallesindeki Rize Belediyesine ait atıl durumdaki 41 dönümlük arazi olduğunu ifade eden Mavi, şunları kaydetti:
     Arazi Rize Belediyesine ait olduğu için kamulaştırma veya istimlak yapılmasına ihtiyaç duyulmamaktadır. Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucu ÇAYKURun talebi halinde yapılacak protokol ile bu alan, çay paketleme fabrikası yapılması kaydıyla ÇAYKURa devredilebilir. Biz de bu projemizi Rizedeki muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile görüştük. ÇAYKUR ve Rizenin menfaatleri göz önünde bulundurularak bu alanın çay paketleme fabrikası için en uygun alan olduğu görüşünde birleştik. Çay paketleme fabrikası için en az 30 dönümlük bir alan gerekli. Rizede paketleme fabrikası yapılması için bazı yerlerin isimleri geçiyor. Ancak bu alanlar hem 30 dönümün altında hem de karayolu trafiği ile şehrin görünümünü bozacak şekilde yerler. Aynı zamanda ileriye dönük rantabl değil. Bizim bahsettiğimiz alan hem şehrin görünümünü bozmayacak hem de karayolu trafiğini zor durumda bırakmayacaktır.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mavi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER