ÇAYKURdan organik gübre çalışması

ÇAYKURdan organik gübre çalışması -ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu:Çay tarımını tamamen organik gübre ile yapmak istiyoruz


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaklaşık 767 bin dekar alanda sürdürülen çay tarımının tamamını organik gübre ile gerçekleştirmek istediklerini bildirdi.
     ÇAYKUR, Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, organik çay gübresi çalışmaları ile ilgili olarak Genel Müdür İmdat Sütlüoğlunun başkanlığında bir toplantı düzenlendiği belirtildi.
     Açıklamada, toplantıya, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, Yunus Kaldırım, Turgay Turna, Çay Tarım Dairesi Başkanı Süleyman Bekar, Atatürk Çay ve Bitki Kültürleri Araştırma Müdürü Ali Kabaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. İbrahim Hakkı Güçdemir, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Toprak ve Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dr. Gülen Özyazıcı, Bitki Besleme Tarımsal Mekanizasyon Ve Enerji Daire Başkanlığı Mühendisi Esin Mertol ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Prof. Dr. Gülen Özyazıcının katıldığı ifade edildi.
     Açıklamada, toplantıda ÇAYKUR Araştırma Enstitüsü tarafından çay çöpünden ve organik katkı maddeleri kullanılarak üretilen ve deneme yapılmak üzere ÇAYKUR Atatürk Çay ve Bitki Kültürleri Araştırma Müdürlüğündeki deneme bahçelerindeki çay plantasyonlarına uygulanan organik çay gübresi hakkında görüş alışverişi yapıldığı belirtildi.
     Toplantı sonrası Sütlüoğlunun açıklama yaptığı belirtilerek, şu ifadelerine yer verildi:
     Bu yıl yapılacak denemelerle daha somut sonuçlar alacağız. Organik tarım projesi bizim için çok önemli ve en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Dünyanın en güçlü ürünü organik çayı bütün dünyaya ve tabi ki öncelikli olarak kendi insanımıza sunmak istiyoruz. Bölgemizi organik bölge yapmak gibi bir amacımız var. Çay tarımını tamamen organik gübre ile yapmak istiyoruz. büyük bir proje çok önem verdiğimiz bir proje. Üniversite, araştırma enstitüleri ile uluslararası kuruluşlarla birlikte yürüttüğümüz projede önemli mesafeler aldık.
     Açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. İbrahim Hakkı Güçdemirin şu açıklamalarına yer verildi:
     Yaptığımız çalışmalarda bir organik gübre formülü üzerinde çalışıldığını gördük. Başarılı sonuçlar elde edilmiş. Önemli olan burada gübrenin uygulanma şeklidir. Çay plantasyonları gezdiğimizde gördük ki; kimyasal gübrenin dahi uygulanmasında problemler var. Bu gübreden gerekli faydanın sağlanabilmesi için bunun muhakkak toprakla karışması gerekir. Bunun içinde ne gibi çözümler bulabiliriz bu noktada ortak görüş oluşturmak istiyoruz.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber ÇAYKURdan organik gübre çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER