ÇAYKUR, Özbekistanda World Food 2013 Fuarına

ÇAYKUR, Özbekistanda World Food 2013 Fuarına katıldı


RİZE (A.A) - ÇAYKURun Özbekistanda World Food 2013 Fuarına katıldığı bildirildi.
     ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Özbekistanın başkenti Taşkentte düzenlenen World Food 2013 Fuarında, ÇAYKURun en çok yeşil çayının ilgi gördüğü ifade edildi.
     Fuarda yeşil ve siyah organik çay tanıtımı yapıldığı ifade edilen açıklamada, Genel Müdür İmdat Sütlüoğlunun şu ifadelerine yer verildi:
     Yurt dışında gerçekleştirilen fuarlarda Türkiyenin ve ÇAYKURun tanıtımının yapılması bizim açımızdan çok önemli. ÇAYKUR olarak dünyanın en büyük çay firmasıyız. Ürettiğimiz çayların tamamını kendimiz paketliyoruz. Hedefimiz dış pazarlara açılarak üç bin ton olan çay ihracatımızı Cumhuriyetin 100üncü yılında 50 bin tona çıkarmak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. ÇAYKUR olarak dünyanın en büyük organik çay üreticisi olma vasfını da taşıyor ve bunu geliştirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 13 bin dekar alanda organik üretim yapıyorduk. Bu yıl buna 76 bin dekar alan daha ilave ettik. Öte yandan hızlı bir gelişim ile organik pazarda önemli bir yer edinmek, çayımızı, damak tadımızı ve çay kültürümüzü dünyaya tanıtmak istiyoruz. Şu anda Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere otuz ülkeye çay ihraç ediyoruz. Dünya çay pazarında yaşanan kıyasıya rekabet nedeniyle dış piyasalarda yeni pazarların araştırılması ve o pazarlarda var olmak gücümüze güç katacağına inanıyoruz. Uluslararası fuarları hem ihracat hem de ürünlerimizi dünyaya tanıtabilmemiz açısından çok önemsiyoruz.
     Açıklamada, fuarı 15 bin kişinin ziyaret ettiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber ÇAYKUR, Özbekistanda World Food 2013 Fuarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER