CBÜye yeni bilimsel merkez

CBÜye yeni bilimsel merkez -CBÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı


MANİSA (A.A) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi, törenle hizmete açıldı.
     CBÜ Uncubozköy Yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, hizmete giren araştırma merkeziyle birlikte üniversitenin bilimsel alt yapısının hızla geliştirileceğini ifade etti.
     Deney Hayvanları Merkezinin bilimsel çalışmalarda büyük kolaylık sağlayacağını kaydeden Pakdemirli şöyle konuştu:
     Artık bu alanda araştırma yapan öğretim üyelerimiz diğer üniversitelerdeki merkezlere gitmek zorunda kalmayacak ve araştırmalarını burada yürütebilecek. Üniversitemiz değişik kuruluşların bilimsel çalışmalar bazında yaptığı dünya çapındaki üniversite sıralamalarında ilk bin ile 2 bin arasında görünüyor. Ancak bizim hedefimiz ilk 500 arasında yer almak. Bu nedenle, akademik çalışmaları ve bilimsel faaliyetleri daha da artırmak istiyoruz. Bilimsel araştırma projelerinde çeşitlilik sağlandı. Hızlı destek projesi, altyapı projesi gibi yenilikler getirdik. Buradaki amaç, bilimsel çalışma ve yayınları olabildiğince artırmak ve üniversitemizi inovasyonda daha üst sıralara çıkarmak.
     Merkezin tanıtımını yapan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nuri Özkütük ise merkezin ilk kurulum çalışmalarının 2010 yılında başladığını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetimlerinden geçtikten sonra kurulum ve çalışma iznini almayı başardıklarını belirtti.
     Merkezimizin web sayfasına yapılan talepler doğrultusunda, etik kurul onayı olan tüm araştırmacılar için hem kurum içine hem de kurum dışına deney hayvanı temin etmeyi planladıklarını ifade eden Özkütük, Şu anda merkezimiz fare, sıçan ve tavşan üretimi yapmaktadır. Kobay üretimini ise talepler doğrultusunda başlatmayı planlamaktayız. Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak sadece Manisa ve İzmirde değil, bölgemizde yer alan birçok üniversite ve araştırma merkezine bilimsel çalışmaları için destek vereceğimize inanıyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Prof. Dr. Pakdemirli, rektör yardımcıları ve öğretim üyeleriyle merkezin açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber CBÜye yeni bilimsel merkez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER