Cemevleri 'Hızır Orucu' panelinde bir araya geldi

Cemevleri 'Hızır Orucu' panelinde bir araya geldi

Tuzla'da faaliyet gösteren cemevlerinin ortaklaşa düzenlediği 'Hızır ve Hızır Orucu' panelinde birçok cemevi üyesi bir araya geldi. Programda konuşan Anadolu Alevi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeyhun, bu buluşmanın diğer ilçe ve illerdeki cemevi buluşmaları için de örnek olmasını dilediklerini söyledi. Programda yarın yapılacak Alevilerin sorunlarının konuşulacağı, Kadıköy mitingine de destek çağrısı yapıldı.

Tuzla Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen panele Anadolu Alevi Derneği, Haydar Eren Vakfı, Hz. İmam Ali Konaşlı Cemevi, Karacaahmet Tuzla Şubesi Şifa Cemevi, Cem Vakfı Orhanlı Şubesi Seyit Seyfi Cemevi ve bölgede bulunan dernek ve temsilcileri hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Şeyhun, "Biz bu birlik beraberlik ruhumuzu Alevi İslam inancından alıyoruz. Bu çatıyı biraz daha genişleterek önümüzdeki Alevi camia önemli gün ve geceleri de birlikte geçirmek istiyoruz." dedi. Alevilik adına yapılan hareketlere katılmaları gerektiğini ifade eden Şeyhun, "Alevi sorunlarının dillendirilmesi, özellikle zorunlu din dersleri, Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve eşit vatandaşlık olarak bu sorunların orada tartışılması ve konuşulması adına Alevilerin bir ve bütün olarak katılacağı ve Alevi sorunlarına bir çözüm olması dileğiyle 8 Şubat'ta Kadıköy'de büyük bir miting tertiplenecektir. Bu mitingte bütün Alevi Federasyon ve sivil toplum kuruluşları da iştirak edecekler." şeklinde konuştu.

Kadıköy'de yarın yapılacak mitingle ilgili gazetecilerin sorularını da cevaplayan Şeyhun, Alevilerin bir arada olacağı bir miting yapılacağını vurguladı. Şeyhun, "Yani birlik ve beraberlik içinde bir ayrım olmaksızın bütün alevi federasyon ve dernekleri, bütün sivil toplum kuruluşları yarın bu programa iştirak edecekler. Burada Alevilik sorunlarının çözümü adına devletimize gerekli mesajların verilmesi adına bu miting tertiplenmiştir." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Cemevleri 'Hızır Orucu' panelinde bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER