Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi

Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi -Bodrumdaki atölyenin satış noktası, törenle açıldı


MUĞLA (A.A) - Bodrum Belediyesi Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesinin satış noktası, törenle açıldı.
     Cemil İpekçi, İskele Meydanındaki satış noktasının açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Belediyesinin destekleriyle geçen yıl açılan tasarım atölyesinin faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü söyledi.
     Kadınların atölyeye ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirten İpekçi, Kursiyerlerimizin bir bölümü kursu tamamladı. Bazıları ise devam ediyor. Sabah ve akşam 20 kişiye kurs veriyoruz. Bodrum dışından gelenler 2-3 ay kurs görüyor. Bodrumda yaşayan kadınlar ise 3 aylık kurslarını 6 aya çıkardılar dedi.
     İpekçi, daha önce de Mardin ve Kırıkkale gibi illerde atölye açtığını ifade ederek, projeyi önümüzdeki yıllarda da sürdürmek istediğini kaydetti. Açılan atölyelerden herhangi bir kazanç sağlamadığını anlatan İpekçi, Bu atölyelerde hanımlara el becerisi aktarıyoruz. Onlar da ürettikleri ürünleri satarak ailelerine ekonomik katkıda bulunuyorlar diye konuştu.
     Bodrum Moda Sanat Eğitim Derneği Başkanı Hülya Kocadon ise atölyenin giderek geliştiğini ve ileride daha güzel işler yapılacağına inandığını belirtti. Atölyede üretilen ürünlerin satış noktasında satılarak kadınlara gelir elde edildiğini vurgulayan Kocadon, Hedefimiz kadınlara ekonomik özgürlük sağlamaktı. Bunu da şimdi yapıyoruz dedi.
     Bodrum Sanat Okulu Caddesi Ahmet Hoca Çıkmazındaki 180 yıllık tarihi binada açılan atölyede giyim, takı, tasarım ve moda gibi çeşitli alanlarda, eğitmenler tarafından kurslar veriliyor.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER