Çerkezler Davutoğlunu ziyaret edecek

Çerkezler Davutoğlunu ziyaret edecek -Türkiyede Çerkezler tarafından oluşturulan sivil toplum örgütü temsilcileriyle Nizipteki konteyner kentte kalan 10 Suriyeli Çerkezden oluşan heyetin, Dışişleri Bakanı Davutoğlunu ziyaret ede


GAZİANTEP (A.A) - Türkiyede Çerkezler tarafından oluşturulan sivil toplum örgütü temsilcileriyle Nizipteki konteyner kentte kalan 10 Suriyeli Çerkezden oluşan heyetin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunu ziyaret edeceği bildirildi.
     Çerkes Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyesi ve Sözcüsü Kenan Kaplan, Nizipteki konteyner kenti ziyaret etti; burada kalan Suriyeli Çerkezlerle görüştü.
     Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun yarın konteyner kentte kalan 10 Suriyeli Çerkezin de aralarında olduğu Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi, Çerkes Hakları İnisiyatifi ve Çerkes Dernekleri Federasyonundan oluşan heyeti kabul edeceğini söyledi.
     Yapılacak görüşmede Çerkezlerle ilgili taleplerin iletileceğini belirten Kaplan, şunları söyledi:
     "Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacağımız toplantıdan halen Suriyede bulunan ve Türkiyeye getirilecek olan Suriye Çerkesleri için ilave konteyner temin edilmesi, bu kişilere destek verilmesi ve Suriyedeki Çerkeslerin ileri ki gelecekleri hakkında talep ve beklentilerimizi belirteceğiz. Bizler inanıyoruz ki eğer Türkiyenin bir Çerkes politikası olmazsa savaş sonrası Suriyede Çerkeslerin varlığı mümkün olmayacaktır. Bu nedenle onların sosyal, siyasal, kültürel, insani, demokratik ve her türlü haklarının hayata geçirilmesinin Türkiyenin bu yönde bir politikası olmasına ve Suriye Çerkeslerine sahip çıkmasına bağlı olduğunu düşünüyoruz. Taleplerimizin kabul göreceğine inanıyoruz."
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Ömer Fansa
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Çerkezler Davutoğlunu ziyaret edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER