Çermike 5 yıldızlı kaplıca tatil köyü

Çermike 5 yıldızlı kaplıca tatil köyü -Kaplıcaları ile bilinen Diyarbakırın Çermik ilçesine, 5 yıldızlı kaplıca tatil köyü, SPA merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacak -Vali Toprak: Artık hiçbir mazeretimiz kalmadı. Yürütülen o


DİYARBAKIR (A.A) - Kaplıcaları ile bilinen Diyarbakırın Çermik ilçesinde 300 bin metrekare alana 5 yıldızlı kaplıca tatil köyü, SPA merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacak.
     Vali Mustafa Toprak, Çermik Kaymakamı Sinan Batmaz, Hamzalar Tekstil Otel ve Devremülk Sahibi Hamza Öner ve mimar Hakan Dölgeni makamında kabul etti. Toprak ziyarette yaptığı konuşmada, Çermik ilçesindeki kaplıca suyunun bugüne kadar yeterince değerlendirilemediğini, içinde barındırdığı minareler bakımından kaplıca suyunun önemli hastalıklara iyi geldiğini söyledi.
     Kaplıca suyunun daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Toprak, belediyenin sorumluluğunda yürüyen sistemin altyapı olarak yetersiz kaldığını belirtti.
     İlçede bin 200 yataklı pansiyon olmasına rağmen 3 bin 500e yakın insanın yaz aylarında burada konakladığını aktaran Toprak, daha çok tesise ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Toprak, şöyle konuştu:
     Çermikli bir hemşehrimiz olarak kendinize ait bir yer üzerinde aquapark, SPA merkezi, fizik tedavi üniteleri ve ileriye yönelik otel, alışveriş merkezi ve devre mülk konutlarını da içeren bir projeye niyetlenmeniz hepimizi mutlu etti. Kaplıca suyunun bir an önce güzel ortamlarda insanlarımıza şifa dağıtacak olması hepimizi mutlu ediyor. Çermikin sağlık turizminin merkezi olması için çok önemli adımlar atıldı.
    
     -Artık hiçbir mazeretimiz kalmadı
    
     Kaplıca suyunun sağlık turizmine kazandırılmasının Diyarbakır, bölge ve ülkeye önemli bir değer daha katacağını ifade eden Toprak, Artık hiçbir mazeretimiz kalmadı. Yürütülen olumlu süreçle huzur ortamı her geçen gün etkisini hissettiriyor. Bu anlamda bu önemli yatırımı ilçeye kazandırılması çok önemli. İnsanlarımız bu şifalı suya modern bir tesis aracılığıyla kavuşmuş olacak dedi.
     Hamzalar Tekstil Otel ve Devremülk Sahibi Hamza Öner de 2013 yılının sonuna kadar temeli atarak, inşaata başlayacaklarını belirtti.
     18 ay sonra ilk etabını teslim edeceğiz. Güneydoğunun sağlık turizmi için böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Biz birinci sınıf 5 yıldızlı kaplıca tatil köyünü, SPA merkezini ve 5 yıldızlı oteli Çermik ilçemize kazandıracağız diyen Öner, bu tesislerin 300 bin metrekare alan üzerinde yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Çermike 5 yıldızlı kaplıca tatil köyü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER