Çeşmede bir teknenin alabora olması

Çeşmede bir teknenin alabora olması -Kazadan sağ kurtulan kişiye ilk müdahalede bulunan çevre sakinlerinden Durmuş Bora: İki saat boyunca 3ü suyun üzerinde kalıp yüzmüşler, sonra birbirlerini kaybetmişler. 2 saat daha yüzm


İZMİR (A.A) - Çeşme ilçesinde, içinde 3 kişinin bulunduğu teknenin alabora olduğu kazadan sağ kurutulan kişiye, kıyıya çıktığı noktada ilk müdahalede bulunan çevre sakinlerinden Durmuş Bora, İki saat boyunca 3ü suyun üzerinde kalıp yüzmüşler, sonra birbirlerini kaybetmişler. İki saat daha yüzmesinin ardından sahile çıkabilmiş dedi.
     Çeşmede dün denize açıldıkları teknenin alabora olmasının ardından yüzerek kıyıya çıkmayı başaran İzmir Gıda Çarşısı esnafı Mehmet Selami Bağcının yardımına koşan çevre sakinlerinden Durmuş Bora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir teknenin alabora olduğu ve bir kişinin yüzerek sahile çıktığı haberini alır almaz işlettiği marketten kıyıya koştuğunu ifade etti.
     Bora, olay yerine gittiğinde çevredeki vatandaşların kurtulan kişiye çay ikram ettiğini gördüğünü ifade ederek, 112 Acil Servis ve jandarmaya haber verdikten sonra Bağcıyla ilgilendiğini kaydetti.
     Kurtulan kişinin yaşadığı şokun da etkisiyle olayı çok sakin bir şekilde anlattığını dile getiren Bora, Fırtınaya yakalanmışlar, tekne batmak üzereyken arkadaşlarına çizmelerini çıkarmalarını söylemiş. Bu sırada tekne alabora olup batmış. İki saat boyunca 3ü suyun üzerinde kalıp yüzmüşler, sonra birbirlerini kaybetmişler. 2 saat daha yüzmesinin ardından sahile çıkabilmiş diye konuştu.
     Çeşme ilçesinde 3 kişinin bulunduğu bir balıkçı teknesinin dün alabora olması sonucu, İzmir Gıda Çarşısı esnafı Mehmet Selami Bağcı kendi imkanlarıyla kurtulmuş, kayıp olan İzmir Gıda Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cinstaşın cesedine ulaşılmış, denizde yapılan aramalarda kayıp Bülent Tutalın (39) eşkaline uyan bir ceset bulunmuştu.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çeşmede bir teknenin alabora olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER