Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -"(Ergene Havzasının temizliği) İlk defa bu kadar ciddi bir eylem planı yaptık. 3,2 katrilyon para bu işe harcanacak" (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ergene Havzasının temizliğine ilişkin, "İlk defa bu kadar ciddi bir eylem planı yaptık. 3,2 katrilyon para bu işe harcanacak" dedi.
     Bazı ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Edirneye gelen Bakan Bayraktar, Vali Hasan Durueri makamında ziyaret etti.
     İhtiyaç ve sorunları tespit etmek için Edirneye geldiğini anlatan Bayraktar, sorunların çözülmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını belirtti.
     Bakanlık olarak bölgedeki Ergene Nehrinin temizliğine büyük önem verdiklerini anlatan Bakan Bayraktar, nehirdeki kirliliğin tahammül edilebilir bir noktada olmadığını söyledi.
     "Mutlaka temizlememiz lazım, bu işin artık şakası yok" diyen Erdoğan Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Bu, 35 senelik bir meseledir. Şimdiye kadar konuşulmuş ama bir şey yapılmamıştır. Şimdi bıçak kemiğe dayandı. İlk defa bu kadar ciddi bir eylem planı yaptık. 3,2 katrilyon para bu işe harcanacak. Onun programı yapıldı. Sayın başbakanımız bakanlıklarımıza ve valiliklerimize talimat verdi. Bu işin artık şakası yok. Bu iş ceza kesmekle olmaz sadece. Çok ceza kestik bugünlerde.
     Şu anda öne çıkan Ergene Havzası ve Ergene Nehrinin temizliğidir. Bugün nehir debisi 3,5 kat daha fazla akıyor. Bunu kendi tabi debisine indirmemiz lazım. Ergene artık tahammül edilebilir bir noktada değil. Mutlaka yapmamız lazım. Yoksa bizi ne tarih affeder, ne de Trakyalılar. Ergeneyi mutlaka temizlemeliyiz. 2,5 sene içinde mutlaka iyi bir netice alacağız."
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Çağatay Dikmen de Ergene Havzasında yapılan denetimlerde 2 bin 947 şirkete 13 milyon 265 bin 483 lira ceza kesildiğini söyledi.
    
     -"Biz bu milletin hizmetçisiyiz"-
    
     Bayraktar, daha sonra AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahveyi ziyaret etti.
     AK Partinin dünyanın en büyük ve en önemli partilerinden biri olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:
     "AK Parti olarak yapımız farklıdır. Sıradan bir siyasi parti değiliz. Partimiz girdiği seçimlerde oylarını arttırarak kazanmıştır. Bu bize Türk halkının gösterdiği ferasettir. Çünkü bu parti milletin partisidir. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Biz bu milletin hizmetçisiyiz. Ana eksenimiz, hizmet, yatırım, üretim ve vatanımızın kalkınmasını sağlamaktır."
     Bakan Bayraktar, AK Partinin iktidarda olduğu süre zarfında, Türkiyenin kalkınma ve istikrarı yakaladığını, Türkiyenin Çin hariç dünyadaki hiçbir devletin gösteremediği kalkınmayı gelişmeyi başardığını belirtti.
    
     Muhabir: Hakan Şahin - Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER