Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Türkiye Cumhuriyeti şu anda dünyada önemli bir aktör olma durumundadır, önemli bir aktördür


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Cumhuriyeti, şu anda dünyada önemli bir aktör olma durumundadır, önemli bir aktördür dedi.
     Bakan Bayraktar, eşi Emine Bayraktar ile AK Parti Trabzon İl Başkanlığınca Yomra ilçesinde verilen iftara katıldı.
     Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, İslam dünyasının, 1,5 milyarlık Müslüman aleminin genel itibariyle zorluk içerisinde olduğunu belirterek, Müslümanları feraha, salaha kavuşturmak için çalışmaktan başka hiçbir çaremiz yok. Türkiye Cumhuriyeti şu anda dünyada önemli bir aktör olma durumundadır, önemli bir aktördür. Bunu sizler, bizler beraber inançla, azimle çok daha ileriye taşıyacağız. Kesinlikle azmimizden, çalışmamızdan yorularak geri adım atmak yok. Çünkü biz Cenabı Allahın rızasına talibiz, biz insanlarımızın duasına talibiz. İnsanlarımızın, siz kardeşlerimizin desteğine talibiz diye konuştu.
     Bayraktar, 10 yıldır iktidarda olmalarına rağmen kendileri gibi canlı bir teşkilat, canlı bir partinin Türkiyede olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Bu bakımdan Allah hepinizden razı olsun. Trabzon için de özellikle şunu ifade etmek istiyorum; yeni bir bakanım, 1 yıl oldu. Bakanlığımız hem eski bakanlığın kaidesi üzerine kuruldu hem Çevre Bakanlığını kendi bünyesini aldı hem Kültür ve Turizm Bakanlığından bazı işler aldı hem de Afet İşlerinden bazı görevler yüklendi. Bunu yeniden şekillendirmek, yeniden konuşlandırmak, yeniden yapılandırmak için heyecanlı, titiz bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz.
     Trabzona bugüne kadar olandan çok daha fazla ağırlık vereceklerini kaydeden Bayraktar, İnşallah bugüne kadar olanların dışında farklılıklar yaşatacağız. Bunu inşallah hep beraber göreceğiz. 1 yıl oldu, sakın ufak tefek meselelere takılmayın. Trabzondaki Kanuni yolundan tutun da demiryoluna, Akyazı Spor Tesislerine varıncaya, Vakfıkebir Tonyada kurmaya çalıştığımız çimento fabrikasına kadar, Trabzonda yeni bir hayvancılık projesini devreye koymak için yaptığımız çalışmalara varıncaya kadar çok güzel şeyler yapacağız değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Muhalefette hayır yok-
    
     Bayraktar, Trabzonda 9,5 yıl içinde yapılanların, 81 il ile mukayese edildiğinde devlet yatırımlarının konumuna, nüfusuna göre biraz daha fazla olduğunu belirterek, Bundan sonra gelişen, değişen Türkiyede insanlarımızı kalkındırmak, geliştirmek için çocuklara çok daha eğitim vermek, gençlere çok daha iş bulmak için yoğun bir gayret içindeyiz. Planlı, programlı gidiyoruz. İnanın, bizi destekleyin, sakın kafanızı kimse bozmasın. Muhalefette hayır yok. Onlardan hayır gelmez. Onlar da bizi desteklesin. Eğer Trabzonu düşünüyorsalar Trabzonun menfaatlerini düşünüyorlarsa topyekun desteğimizin artması lazım diye konuştu.
     Bakan Bayraktar, 20 sayfalık bir konuşma metni hazırladığını da kaydederek, şöyle devam etti:
     Çok hususları burada paylaşacaktım. Ama namaz vakti, iftar yaptık, rehavet çöktü üzerimize. İnşallah daha dar kapsamda, daha geniş bir şekilde bunları ilerde paylaşır hemhal oluruz, dertleşir sizleri de dinleriz. Ama yüreğimizle azmimizle sizinle beraberiz. Bakanlığımız da çok ciddi gayret içinde. Şu anda sadece Trabzonun değil 81 vilayetin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çok ciddi beklentisi var. Hem afet riski altındaki alanların dönüşümü konusunda hem çevresel etkiler, katı atık, atık su arıtma tesisi, çevreyi güzelleştirme, çarpık yapıların ortadan kaldırılması noktasında tüm Türkiyenin Bakanlıktan çok büyük beklentisi var. Bugüne kadar 33 vilayete gittim. Bazı vilayetlere 4 sefer gittim. Her gittiğim vilayette il başkanlarını muhakkak ziyaret edip onlarla görüşüyorum. İnşallah sizin kardeşiniz, ağabeyiniz, amcanız, milletvekiliniz, bakanınız olarak sizin başınızı öne eğdirmeyeceğim. Sizden destek ve dua bekliyorum.
     İftarda, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu ile AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar da yer aldı.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç / Asena Akçay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER