Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Hem kendi geleneklerimize, göreneklerimize bağlı hem dinimize, diyanetimize bağlı hem bayrağımıza bağlı hem devletin birliğini sağlayacak bir milliyetçiliğe sahip olacağız. Irkçı milliye


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendi geleneklerine, dinine, bayrağına bağlı, devletin birliğini sağlayacak bir milliyetçiliğe sahip olacaklarını belirterek, Irkçı milliyetçiliği elimizin tersiyle iteceğiz, öyle yok kafatasçılık dedi.
     Bayraktar, AK Parti Trabzon İl Başkanlığınca Zorlu Grand Otelde düzenlenen Yerel Yönetimler İl Danışma Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Partinin milletin duygu ve düşüncelerinden oluşan bir polen olduğunu söyledi.
     10 yılı aşkın süredir AK Partinin iktidar olduğunu ifade eden Bayraktar, hükümetin eksiklerine rağmen Türkiyenin gelirinin 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktığını söyledi.
     Bayraktar, Türkiyenin şu anda dünyanın en büyük 17inci ekonomisi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Kişi başına gelir 3 bin 400 dolardan 11 bin dolara yaklaştı. IMF bize para vermiyordu. Artık faiz hesabı yapmıyorduk, faizi ne olursa olsun yeter ki bize para verin de memurumuzun maaşını verelim, böyle bir durumdaydık. Şu anda borcumuz bitti. 400 milyon borcumuz kaldı. Yani yarım milyardan daha az. Önümüzdeki nisan sonu, mayıs gibi taksitleri ödeyeceğiz, sonradan da IMFye 5 milyar borç vereceğiz, böyle bir anlaşmamız var. Türkiye buraya geldi.
     Türkiyede AK Parti hükümetinden önce en düşük enflasyonun yüzde 30 olduğunu söyleyen Bayraktar, Enflasyonun en düşük rakamı yüzde 30du. Enflasyon ne demek, hırsız demek, canavar demek, milletin cebinden parayı çalan bir unsur demek. Şu anda enflasyon yüzde 6 civarında. İhracatımız 36 milyar dolardı, bugün 150 milyar doları aştı. SSKdan emekli olup en düşük maaş alan emeklinin maaşı neydi; 257 lira, bugün ne; 923 lira. Bu da dikkate değer bir husus. Hep artacak bunlar. Yeterli değil dedi.
     Bayraktar, eskiden yurt dışına borçlanma faizinin yüzde 63 olduğuna işaret ederek, Elin gavuru bize döviz veriyordu, yalvararak aldığımız dövize yüzde 63 faiz ödüyorduk, şimdi yüzde 6ya düşürdük bunu. Türkiyede topladığımız tüm vergilerin yüzde 86sı yurt dışından aldığımız faize gidiyordu. Tüm vergi gelirlerinin yüzde 86sı yurt dışından aldığımız borcun faizine gidiyordu. Bunu da yüzde 16ya düşürdük diye konuştu.
     Devletin yıllık yatırım miktarını da 59 milyar liradan 280 milyar liraya çıkardıklarını kaydeden Bayraktar, Nereden nereye geldiğimizi bilmemiz lazım ifadesini kullandı.
     Türkiyeye ileri demokrasi getirmeyi amaçladıklarını da belirten Bayraktar, şöyle konuştu:
     2011 Haziran seçimlerine girerken ileri demokrasi dedik. Çünkü dünyaya baktığımız zaman gelişmenin, kalkınmanın yakalanabilmesi için mutlaka demokrasinin gelişmesi lazım. Bunun için dedik ki biz ileri demokrasiyi yakalayacağız, ekonomimizi büyüteceğiz, toplumumuzu güçlendireceğiz. Toplumun aile yapısı güçlü, moral değerleri sağlam olacak. Hem kendi geleneklerimize, göreneklerimize bağlı hem dinimize, diyanetimize bağlı hem bayrağımıza bağlı hem devletin birliğini sağlayacak bir milliyetçiliğe sahip olacağız. Irkçı milliyetçiliği elimizin tersiyle iteceğiz, öyle yok kafatasçılık. Bu memlekette Kürt var, Türk var, Laz var, Çerkez var, Arnavut var. O bakımdan biz vatan milliyetçiliği, bayrak milliyetçiliği diyeceğiz. Devlet milliyetçiliği, üretkenlik milliyetçiliği diyeceğiz.
    
     -Türkiye lider ülke olmalı-
    
     Bayraktar, lider ülke olması gereken Türkiyeyi 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı amaçladıklarını da ifade ederek, eskiden yurt dışında İstanbulun bir parçası olarak bilinen Türkiyenin artık dünyada tanınır hale geldiğini anlattı.
     Dünyada ülkelerin yanısıra şehirlerin de yarıştığına dikkati çeken Bayraktar, Artık kentsel dönüşüm zamanıdır. Dünyanın en zor işi. Bugün bunu dünyanın büyük ülkeleri Meksika, Brezilya, Tayland başaramıyor. Mısır hiç başaramıyor. Pakistan çok kötü durumda. Dünyanın 6. büyük ekonomisi Brezilya başaramıyor, ama biz inşallah çok ciddi mesafe alacağız. Uzun soluklu bir iş dedi.
     Toplantıya, AK Parti Trabzon milletvekilleri Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile partililer katıldı.
     Öte yandan, Bayraktarın katılımıyla aynı otelde köy ve mahalle muhtarları ile yapılacak toplantının ise iptal edildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar / Asena Akçay
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER