Cezaevinde muz hasadı

Cezaevinde muz hasadı -Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu bahçesine dikilen 270 kök muz fidesinin meyveleri toplanmaya başlandı


ANTALYA (A.A) - Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından cezaevinin bahçesine dikilen 270 kök muz fidesinin ilk meyveleri toplanmaya başlandı.
     Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Sabri Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl diktikleri muz fidelerinin meyve vermeye başladığını ve yaklaşık 7 ton ürün almayı hedeflediklerini söyledi.
     Muzların toplanmasının ardından satılacağını kaydeden Karataş, bir kaç firmadan teklif aldıklarını, uygun ücretle satışının gerçekleştirileceğini ifade etti.
     Elde edilecek gelirin de kurum için kullanılacağını belirten Karataş, kendi kendine yetebilen, üreten çağdaş bir ceza infaz kurumu olmayı hedeflediklerini bildirdi. Hayal gibi gözüken bir çok projeyi gerçekleştirdiklerini anlatan Karataş, bu hedefi de en kısa zamanda gerçekleştireceklerine inandıklarını söyledi.
     Bu yıl da bahçeye 120 adet yeni zeytin fidesini dikeceklerini anlatan Karataş, Tarım alanına dönüştürülen bahçedeki 4 bine yakın zeytin, keçi boynuzu, avokado, nar, narenciye fidelerine yenileri eklenecek dedi.
     Modern tarım teknikleri kullanılarak kurulan seralarda domates, biber, lahana, karalahana, marul, soğan, tere, maydanoz da yetiştirdiklerini kaydeden Karataş, elde edilen ürünlerin önce kurumda kullanıldığını, ihtiyaç fazlası ürünlerin de satıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Cezaevinde muz hasadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER