Cezalarını çalışarak çekecekler

Cezalarını çalışarak çekecekler -Düzce Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol kapsamında, yükümlülere kamuda ücretsiz çalışarak cezalarını çekme imkanı tanınacak


DÜZCE (A.A) - Düzce Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol kapsamında, yükümlülere kamuda ücretsiz çalışarak cezalarını çekme imkanı tanınacak.
     Valilikte düzenlenen imza töreninde konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, protokolle birçok alanda yaşanan açığın kapanacağını ifade ederek, Özellikle Hükümet Konağında eleman ihtiyacımız var. Bu protokolle mahkemelerce verilen kararlara istinaden temizlik, bakım onarım ve çevre temizlik iş kolunda kadın ve erkeklerin çalışmasını kapsıyor. Devletimiz ilimiz için bu fırsatı veriyor. Kamu kurum ve kuruluşları bu uygulamadan ücretsiz yararlanacak diye konuştu.
     Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise işbirliğinin amacının kamu kurumlarında ücretsiz çalışmayı kapsadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Düzce Valiliği ve Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı arasındaki protokolün valiliğe bağlı tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kamu yararına hizmet veren özel kuruluşları kapsıyor. Bu protokolle mahkemelerce verilen kararlara istinaden, 31 Aralıka kadar, temizlik iş kolunda 150 erkek, 50 kadın, genel idare hizmetleri iş kolunda 100 erkek, 50 kadın, bakım ve onarım iş kolunda 100 erkek, çevre düzenlemesi iş kolunda 150 erkek, 50 kadının ücretsiz kamu yararına çalışmasını kapsamaktadır.
     Solmaz ayrıca, kaymakamlıklar, il ve ilçe belediye başkanlıkları, Yığılca ve Akçakoca cumhuriyet başsavcılıkları ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile protokol yapılacağını özlerine ekledi.
     Konuşmanın ardından Vali Yılmaz ile Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cezalarını çalışarak çekecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER