CHPnin seçim çalışmaları

CHPnin seçim çalışmaları -CHP İzmir İl Başkanlığı, seçime yönelik sandık çevresi örgütlenmesine ilişkin kitapçık hazırladı -Kitabın iletişim kuralları bölümünde ev ziyareti sırasında partililerden dış görünümünün abartısız olm


İZMİR (A.A) - CHP İzmir İl Başkanlığının hazırladığı "seçime yönelik sandık çevresi örgütlenmesi" adlı kitapçığın iletişim kuralları bölümünde partililerden ev ziyareti sırasında dış görünümüne dikkat etmesi ve konuşmaya "Merhaba, iyi günler, selamünaleyküm, günaydın" gibi sözlerle başlanması istendi.
     Parti içi eğitimde kullanılmak üzere bastırılan kitapçıklarda sandık çevresi sorumlularının görevlendirilmesi ile çalışma kuralları anlatıldı.
     Sandık sorumlularının adres ve kapı numaralarını doğrulaması, seçmen sayısı, parti üyesi seçmenler ile kararsız seçmenleri tespit etmek amacıyla ev ziyaretleri yapması gerekliliğinin vurgulandığı kitapçıkta, ziyaretler sırasında uyulması gereken iletişim kuralları da yer aldı.
     Ziyarette partililerden giyim konusunda abartısız, temiz, düzgün ve özenli olması istenen kitapçıkta şu öneriler yer aldı:
     "Kadın ve erkeklerin farklı tepkiler verebileceğini bilerek konuşmaya başlamak gerekir. Konuşmaya, uygun tarzda bir selam verdikten sonra (Merhaba, iyi günler, selamünaleyküm, günaydın gibi) tanıtımla başlamak gereklidir. El sıkışırken canlı ve kavrayıcı olun, gülümseyin. Tanışma sırasında ve konuşurken karşınızdaki kimsenin gözlerinin içine bakın. Karşıdaki kişinin güvenini kazanmak ve söylediklerinize inanmasını sağlamak için abartılı ifadelerden ve süslü söylemlerden kaçınmak gereklidir. Başkalarının düşüncelerini yargılamayın, yanlış düşündüğünü söylemeyin. Hiç kimse başkasından öğüt almaktan hoşlanmaz. Bu nedenle başkalarıyla öğüt verir gibi konuşmayın."
     CHPlilerin ziyaret ettiği evden ayrılırken de bazı kurallara uyması gerektiğine değinilen kitapçıkta şu bilgiler yer aldı:
     "Size yakınlık gösterilmesi durumunda, daha sonra görüşme umudunuzu ifade edin. Uygun ifadeleri kullanarak (Allahaısmarladık, Allaha emanet olun, hoşçakalın, hayırlı günler) veda edin."
    
     -"Daha önce de vardı"
    
     CHP İl Başkanı Ali Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev ziyaretlerinin seçim hazırlıklarında büyük önem taşıdığını belirtti.
     Partililerin daha önce de "Selamünaleyküm, Allahaısmarladık" gibi geleneksel selamlaşma ve veda sözcüklerini kullandığına dikkati çeken Engin, şöyle konuştu:
     "Mavişehirde Merhaba diyen partilimiz, Karabağlar gibi muhafazakar, dindar bir semtte geleneksel selamlaşmayı tercih edebilir. Üyelerimiz zaten kiminle nasıl konuşacağını biliyor. Bir mahalleye gittiğinizde oradakilerin yaşam biçimlerine saygılı olmak gerekir. Uzman iletişimciler tarafından hazırlanan kitapçık hakkında ulusal basında başlayan tartışmaları abartılı buluyorum."
     Ali Engin, parti içi eğitimlerin sürdüğünü, ev ziyaretleri konusunda Karabağlar gibi bölgelerde çalışma başlattıklarını, vatandaşların CHPlilerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber CHPnin seçim çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER