CHP Adana Milletvekili Demirçalı:

CHP Adana Milletvekili Demirçalı: -TBMM yeni yasama yılına eksik milli irade ile başlıyor


ADANA (A.A) - CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, TBMM yeni yasama yılına eksik milli irade ile başlıyor dedi.
     Demirçalı, TBMMde 24. dönem 3. yasama yılının başlaması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, beklentilerini ve düşüncelerini ifade etti.
     Demirçalı, 1. ve 2. yasama dönemlerinde mümkün olduğunca milletin gündemini Meclise taşımaya gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     TBMM yeni yasama yılına eksik milli irade ile başlıyor. Millet, terör ve zamlarla boğuşurken, iktidar partisi komşumuz Suriyenin iç meseleleriyle uğraşmayı yeğledi. Kaba kuvvetin ve şiddetin yoğun olduğu bir yasama dönemi geçirdik. Komisyonlara alınmadık, genel kurulda fiziksel şiddet gördük. Denetim görevimiz gereği yazılı, sözlü ve araştırma önergeleri verdik, yanıt alamadık. İktidar partisi, kavga eden, tartışan, baskıcı, sorunları çözmekten çok, toplumun gündemine yeni sorunlar katan bir Meclis pratiği geçirmemizi sağladı.
     Yeni dönemde Meclisten çıkacak yasalar adalet beklentisini karşılamıyor. Milli iradenin tam temsil edilmesi, müzakere ve diyaloğu esas alan, barış için çalışan, muhalefetin önerilerinin görüşüldüğü bir yasama yılı geçirmeyi temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Adana Milletvekili Demirçalı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER