CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya:

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya: -Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne tanınan öğrenci yerleştirme kontenjanının kaldırılması için kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sundum


BARTIN (A.A) - CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne tanınan öğrenci yerleştirme kontenjanının kaldırılması için Meclis Başkanlığına kanun teklifi sunduğunu bildirdi.
     Yalçınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, ilgili yönetmelikte Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yüzde 5 oranında öğrenci yerleştirme kontenjanı tanındığını belirtti.
     Ön kayıt ve özel yetenek sınavıyla yükseköğretim kurumlarına giren ve önceki dönemlerde yerleşemeyen öğrencilere yüzde 2 oranında kontenjan ayrılırken, genel müdürlüğe yüzde 5 oranında kontenjan tanınmasının yüksek olduğunu savunan Yalçınkaya, şunları kaydetti:
     Tanınan bu kontenjan, çok yüksek olup bu oran siyasi iktidar tarafından kullanılmaktadır. Muhalefet partisi milletvekilleri de bu yüzde 5 oranındaki genel müdür kontenjanından yararlanmak için talepte bulunsalar bile genelde olumsuz sonuç almaktadırlar. Yüzde 5 oranındaki kontenjanının ortadan kalkması, genel müracaatlara ve artık yıl öğrencileri müracaatlarına dağıtılması gerekmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne tanınan öğrenci yerleştirme kontenjanının kaldırılması için kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sundum.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER