CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan:

CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan: Belde belediyelerinde yaptığımız referandumda, halkımız belediyelerinin kapatılmasını istemiyor


DENİZLİ (A.A) - CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, CHPli belde belediyelerinde yaptıkları referandumda, halkın belediyelerinin kapatılmasını istemediğini söyledi.
     Aycan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Meclise sunulan Büyükşehir Yasa Tasarısıyla kapanması öngörülen belde belediyelerinin kapatılması kararıyla ilgili 13 CHPli belde belediyesinde dün yaptıkları halk oylaması sonuçlarını açıkladı.
     Seçim kurulunun seçmen sayısına göre 13 beldede toplam 19 bin 402 seçmenden 10 bin 705inin referanduma katıldığını ifade eden Aycan, Seçimde 10 bin 654 geçerli, 51 oy da geçersiz sayıldı. Seçmenlerden Evet, belediyem kapatılsın, Hayır, belediyem kapatılmasın şıklarından birini tercih etmeleri istendi. 329 kişi Evet oyu, 10 bin 325 seçmen de Hayır oyu kullandı dedi.
     Büyükşehir Yasa Tasarısı ile ilgili halka sorulmadan birtakım düzenlemelerin yapılmasının demokrasi ile bağdaşmadığını dile getiren Aycan, Referandumda diğer partilerden gözlemci istedik, olumlu yanıt alamadık. Referandum seçim kurulu kanunlarına uyarak yapıldı. Bunun bir yaptırımı yok. 13 beldede kullanılan hayır oyu CHPnin aldığı oydan da yüksek. Bu demokratik bir tepkidir. Bu sonuçla insanlarımız belediyelerine sahip çıkmışlardır. Bu tepkiyi yöneticiler mutlaka görmelidirler. Belediyeler kapatılacaksa orada yaşayan insanların karar vermesi gerekir diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER