CHP genel başkan yardımcıları Tezcan ve

CHP genel başkan yardımcıları Tezcan ve Günaydın Tokatta -Tezcan: "AKP, Türkiyede bir çok belediyeyi kapattı. Demokrasi bunun neresinde- AKP hükümeti, göz göre göre demokrasiyi ihlal etmiştir, tasfiye etmiştir, çiğnemiştir" -Günayd


TOKAT (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Büyükşehir Yasası ile bazı belediyelerin kapatıldığını belirterek, "Bunun demokrasi neresinde- AKP hükümeti, göz göre göre demokrasiyi ihlal etmiştir, tasfiye etmiştir, çiğnemiştir" dedi.
     Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile Tokatta bir düğün salonunda, belediye başkanları ve muhtarlarla bir araya geldi.
     Türkiyede demokrasinin ciddi bir sarsıntı geçirdiğini, demokratik yollarla iktidara gelen hükümetin, demokrasinin en temel uygulamalarını cesaretle terk ettiğini savunan Tezcan, "Demokrasi, halkın kendisini yönetenleri doğrudan doğruya seçmesidir. Bunun yanı sıra halkın, seçtiği yöneticileri denetleyebilme imkanı olması gerekir. Halk, kimi çok iyi denetleyebilir- İyi yönetici seçmediğini anladığında, onu değiştirebilme imkanı en fazla hangi ölçeklerde vardır- Belediyeler ve muhtarlıklarda vardır" diye konuştu.
     Yönetim anlayışının ticarethane mantığıyla yürümeyeceğini belirten Tezcan, şunları söyledi:
     "Belediye ve mahalle yönetimini, ticarethanenin ilkelerine bakarak düzenleyemeyiz. AKP iktidarı, hayatın her alanına ticaret, kar ve rant gözlüğünden baktığı gibi demokrasiye de ne yazık ki bu pencereden bakıyor. Bunu son dönemde kapatılan belediyelere baktığımızda açıkça görmemiz mümkün. AKP, Türkiyede birçok belediyeyi kapattı. Bunun demokrasi neresinde- AKP hükümeti, göz göre göre demokrasiyi ihlal etmiştir, tasfiye etmiştir, çiğnemiştir. Ama inanıyorum ki o belediye başkanlarımızla o belde halkı, ilk seçimde AKPye sandıkta gerekli cevabı verecektir."
    
     -CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın-
    
     Günaydın ise Türkiyede yerel yönetim deyince herkesin aklına belediyelerin geldiğini, oysa yerel yönetimlerin 3 kademeden oluştuğunu belirtti. Günaydın, şöyle devam etti:
     "Birincisi il özel idareleri, ikincisi belediyeler, üçüncüsü muhtarlıklar. Büyükşehir Belediyesi Kanunu çıkardılar, Ordu, Samsun, büyükşehir oldu, Tokat büyükşehir değil. Samsunda ve Orduda il özel idareleri kapanıyor. Artık orada il genel meclisi seçimleri yapılmayacak. Biz, il özel idarelerinin kapatılmasına karşıyız. Çünkü il özel idareleri, il halkının yerel ve ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruldu. İl genel meclislerini savunuyoruz. İl genel meclisi üyeliği sistemini savunmak, demokrasiyi savunmaktır."
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Önder Felek
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber CHP genel başkan yardımcıları Tezcan ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER