CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -Demokrasi dışı bir uygulama ile bir yasa ile belde belediyeleri ortadan kaldırılıyor


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Demokrasi dışı bir uygulama ile bir yasa ile belde belediyeleri ortadan kaldırılıyor dedi.
     Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile birlikte Balıkesirin Edremit ilçesine bağlı Akçay Belde Belediyesi tarafından yaptırılan Uğur Mumcu Parkının açılışına katıldı.
     Açılış konuşmasında belde belediyelerinin kapatılmasına değinen Günaydın, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartlarında bir belediyenin kapatılması için referandum yapılmasının şart olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Demokrasi dışı bir uygulama ile bir yasa ile belde belediyeleri ortadan kaldırılıyor. Ancak her şey bitmiş değil. CHP olarak Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduk. Ne kadar bağımsız olduğu konusunda şüphelerimiz olsa da Anayasa Mahkemesinden çıkacak kararı bekliyoruz. Ancak, Akçay ve Körfez halkı bir sene sonra yani 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde en güzel cevabı verecektir. Yine yerel seçimlerden bir yıl sonra genel seçimlerde ikileme yaparak CHPyi iktidara taşıyıp AKPyi tarihin tozlu sayfalarında ki yerine yollayacaktır. CHP iktidarında tüm bu antidemokratik uygulamalara son verilecektir.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da Uğur Mumcunun aydınlık Türkiyenin sembolü olduğunu ifade ederek, Uğur Mumcu o günlerden bu günleri görebiliyordu. Ancak maalesef ona bu şansı vermediler değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir : Hakan Firik/Vedat Yücebaş
     Yayıncı : Harun Kaymaz
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER