CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -"76 milyon vatandaşı eşit ve özgür olarak görüyoruz"


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "76 milyon vatandaşı eşit ve özgür olarak görüyoruz" dedi.
     Günaydın, İskenderun Belediyesi Kültür Merkezinde, partilerle bir araya geldiği toplantıda, CHPnin hiçbir zaman hiçbir vatandaşa "Öteki" gözüyle bakmadığını söyledi.
     "Biz herkesi namuslu, onurlu Türk vatandaşı olarak görüyoruz. Karşımızdakinin ırkına, dinine, inancına bakmıyoruz" ifadesini kullanan Günaydın, bu açıdan Türkiyenin tarihsel bir dönemde olduğunu, insanları birbirine düşürmek isteyen zihniyetlere asla prim verilmemesi gerektiğini ifade etti.
     Günaydın, CHPnin halkın partisi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen istiyoruz. 76 milyon vatandaşı eşit ve özgür olarak görüyoruz. Bu birliği ve beraberliği bu millet Kurtuluş Savaşında gösterdi. Türkiye ve bölgede ciddi gelişmeler yaşanıyor. Suriye olayları en çok Hatayı etkiledi. Bu kirli savaş Hatayı can evinden vuruyor. Burada, Suriyede akrabası olan birçok vatandaşımız var. Emperyalist güçler Irakta yaptıklarını Suriyede yapmak istiyor. Suriyeyi de bölüp, parçalayıp kardeş kavgası çıkarmak istiyorlar. Irakta, Afganistanda ve diğer Ortadoğu ülkelerinde bu süreçten dolayı milyonlarca insan öldü, öldürüldü, katledildi. Suriyeyi bölerek Ortadoğuyu yeniden biçimlendirmek istiyorlar. Bizler kardeş kavgasına hayır diyoruz. Yüzyıldır bu toplumlar ortak değerler içerisinde yaşıyor."
     Toplantının ardından Arsuz beldesine geçerek, vatandaşlarla görüşen Günaydın, gelecek seçimlerin diğerlerinden çok farklı olduğunu belirterek, "Bu yerel seçimlerin öneminin farkındayız. Büyükşehir olan yerlerde özel idareler ve il genel meclisleri kapandı. Ne yaparlarsa yapsınlar bu seçimde hüsrana uğrayacaklar. Yeter ki biz sorunsuz, birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Önce yerelde, sonra genelde başarılı olup CHPyi iktidara getireceğiz. Bu, sizlerin desteği ile olacak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Soylu/İbrahim Erikan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER