CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kayseride

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kayseride -Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Boyteks Fabrikasını ziyaret eden Kılıçdaroğluna plaket verdi -Boydak: Biz sizlerden sanayicilere pozitif enerji vermenizi bekliyor


KAYSERİ (A.A) - Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, fabrikalarını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna, Biz sizlerden sanayicilere pozitif enerji vermenizi bekliyoruz. Muhalefet olarak devamlı çatışmacı değil, uzlaşmacı bir kimlik bekliyoruz. Bazı konularda iktidar partisiyle de uzlaşarak sanayicilerin önünü açmanızı istiyoruz dedi.
     Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Boydak Holdinge ait Boyteks Fabrikasını gezen Kılıçdaroğluna plaket verilmesi töreninde konuşan Boydak, her partiye eşit mesafede olduklarını söyledi.
     Fabrika işçilerinin, Kılıçdaroğlunun ziyaretine şaşırdıklarını dile getiren Boydak, şöyle devam etti:
     İşçilerimizden Çetin Doğan, Kılıçdaroğluna, 22 yıldır Boydak Grubunda çalışıyorum. İlk defa CHPden bir heyet, bir genel başkan ziyaretimize geldi dedi. Artık CHPnin sahada olması lazım. Sanayicileri de ziyaret etmesi lazım. Biz biliyorsunuz, her partiye eşit mesafedeyiz. Bir iş adamı kimliğimiz var. Bizim sevdamız, memleketimizde istihdam sağlamak, ihracat yapmak, üretimi artırmak, böylece ülke ekonomisine katkı sağlamak. Biz bunun için uğraşıyoruz. Biz sizlerden sanayicilere pozitif enerji vermenizi bekliyoruz. Muhalefet olarak devamlı çatışmacı değil, uzlaşmacı bir kimlik bekliyoruz. Bazı konularda iktidar partisiyle de uzlaşarak sanayicilerin önünü açmanızı istiyoruz.
     Kılıçdaroğlunun, fabrika gezisi sırasında işsizlikle ilgili açıklamasına da değinen Boydak, şöyle konuştu:
     Sayın Genel Başkan, biraz önce işsizlikten bahsetti ama inanın biz, Kayseride işçi bulamıyoruz. Bütün fabrikalarımızın kapısında işçi aranıyor yazıyor. İşçi iş beğenmiyor, işçi bulamıyoruz. Dolayısıyla bizim işlerimiz iyi, moralimiz iyi, motivasyonumuz iyi. Geçtiğimiz yıl dünyadaki bütün olumsuz gelişmelere rağmen yüzde 6 gibi bir büyüme gerçekleştirdik. Önceki yıl yüzde 29 büyümüştük. Daha önceki yılda ise yüzde 14 büyümüştük. Yani, son yıllarda devamlı büyüyoruz. Dünyada yatak kumaşında bir numara olduk. Geçen yıl 133 milyon dolar ihracatımız oldu. 150 milyon dolara yakın da ithalatı kesmiş olduk. Dolayısıyla çalışıyoruz, üretiyoruz. Allahın izni ile Atatürkün söylediği müreffeh ülkelerin seviyesine ülkemizi çıkarmak için hep beraber gayret edeceğiz.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise fabrikadaki bütün işçilerin sendikalı olmasından duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, Bu, emeğe verilen değerin bir göstergesidir. Öte yandan biz ülkenin çıkarları bağlamında gelen tüm yasalara destek verdik. Ama ülkenin çıkarlarına hizmet etmediğini düşündüğümüz yasalara onay vermedik diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Boydak, Kılıçdaroğluna ziyaretin anısına plaket verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER