CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: -Beysbol sopasıyla Türkiyede hükümete ders verilmediği, bağımsız, kararlı, yürekli bir iktidara her zaman ihtiyacımız var -Parlamentoda bir kişinin iradesiyle 19 Mayıs hareketleri gibi el kal


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beysbol sopasıyla Türkiyede hükümete ders verilmediği, bağımsız, kararlı, yürekli bir iktidara her zaman ihtiyacımız var dedi.
     Antalya Havalimanında partililerce karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüyle CHP İl Başkanlığına hareket etti. Yeşildere Mahallesinden geçerken bir kahvehanenin önünde duran ve otobüsten inen Kılıçdaroğlu, burada çay içti, vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlunun yanına gelen bir kadın da mahallenin tapu sorununun çözümünde yardım istedi.
     Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra geldiği CHP İl Başkanlığı önünde kurulan platformdan partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, halkına özgürlük ve demokrasi vadeden yeni bir demokrasiye ihtiyaç olduğunu, bu iktidarın adresinin de CHP olduğunu kaydetti.
     AK Parti Hükümetinin 2002de iktidar olduğunu, o dönemde terörün sıfıra indirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, yaşanan ekonomik krizin ardından uygulanan ekonomik tedbirlerle de AK Parti hükümetinin sorunlarını çözmüş bir ekonomiyi teslim aldığını savundu.
     Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bugün zam ve zulümle ekonomiyi idare etmeye çalışıyorlar. Geçen grup toplantısında söyledim. (Son yapılan zamlar, ahlaksız zamlardır) dedim. Öyle değil mi- Diyorlar ki Ahlaksız zam nedir-. Şunun için söyledim, dünyada doğalgaz fiyatları düşecek, sen zam yapacaksın. Bunun akılla, mantıkla, vicdanla yakından uzaktan ilgisi var mı- Dünyada doğalgaz fiyatları artar, sen de zam yaparsın. (Ben yüzde 90-98ini ithal ediyorum. Petrol arttı, doğalgaz fiyatları petrol arttı, doların fiyatı arttı, zam yapacağım). Tam tersi oluyor. Doğalgaz fiyatları düşüyor, sen zam yapıyorsun. Ne demektir bu- İktidar olarak ben elimi vatandaşın cebine uzatıyorum demektir. Vatandaşın parasını çalıyorum demektir. O yüzden bu zamlar ahlaksız zamlardır.
    
     -Bize düşen görev herkesle kavgalı iktidarı yolcu etmek-
    
     CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiyenin geçmişte bölgesinde barış içinde yaşayan bir ülke olduğunu, Suriye, Irak, İran, Rusya ile sorun da bulunmadığını ifade etti. Bugün herkesle kavgalı bir Türkiyenin ortaya çıktığını savunan Kılıçdaroğlu, Herkesle kavga eden, önce yurttaşıyla kavga ediyor. Onun için bize düşen görev, herkesle kavgalı olan bu iktidarı yolcu etmek. Bunun için mücadele ediyoruz dedi.
     Antalyada da herkesin birbiriyle kavgalı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP arasında barış istediğini kaydetti.
     Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Kendi içinde barışık, ülke içi sorunları çözmeye kilitlenmiş, ülkenin bütün sorunlarına çözüm öneren, haklılığı, hakkı her zaman, her ortamda savunan, özgürlüğü, düşünce özgürlüğünü her yerde, her ortamda savunan, gazetecilerin hapiste olmadığı, üniversite öğrencilerinin hapiste olmadığı, milletvekillerinin hapiste olmadığı, parlamentoda bir kişinin iradesiyle 19 Mayıs hareketleri gibi el kaldırıp indiren bir iktidarın olmadığı, bağımsız, özgür, güzel bir Türkiye istiyorum.
     Kılıçdaroğlu, bu mücadeleyi kendileri için değil, çocuklar ve gelecek güzel Türkiye için verdiklerini dile getirdi. Geldiğimiz noktada bütün usulsüzlüklerin, kul hakkı yiyenlerin hesabını sormak, kardeşiniz Kemale ait diyen Kılıçdaroğlu, ne yapılırsa yapılsın halkla beraber, halkın iradesine güvenerek yollarına devam edeceklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, Çünkü bu yol, haklı bir yoldur. Bu yıl düzgün insanların yoludur diye konuştu.
    
     -Demokrasilerde en güçlü olan silahınız, yani oylarınız var-
    
     Kılıçdaroğlu, ileriki günlerde iğneden ipliğe her şeye zam geldiğinin görüleceğini ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Beylerin karnı doydu, beylerin keyifleri yerinde... Altlarında lüks arabalar var, yatları var, katları var. Emeklilere soruyorum sizin neyiniz var- Vatandaşa soruyorum sizin neyiniz var- Sizin, demokrasilerde en güçlü olan silahınız, yani oylarınız var. AKP hükümetine, egosu şişmiş, Türkiyeyi uçurumun kenarına getiren Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına ders vermek, bu ülkenin faziletli, erdemli insanlarının temel görevidir. Bu görev için yürüyeceğiz.
     Türkiyenin ekonomisinin, dış politikasının iyiye gitmediğini de savunan Kılıçdaroğlu, özgürlüklerin kısıtlandığını, vatandaşın ise gelecek kaygısı taşıdığını ifade etti.
     Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Biz diyoruz ki barış, huzur gelsin, herkesin karnı doysun, çocuklarımız özgür, bağımsız bir Türkiye ortamında istedikleri eylemi yapsınlar, özel mahkemelerin, özel yargıçların, özel sopaların olmadığı, beysbol sopasıyla Türkiyede hükümete ders verilmediği, bağımsız, kararlı, yürekli bir iktidara her zaman ihtiyacımız var. Bütün vatandaşların, geçmişte hangi partiye oy vermişlerse onlara saygı duyuyorum, ama gelinen noktada ülkesini düşünen, vatandaşını düşünen, çoluğunun çocuğunun geleceğini düşünen, daha demokratik ve özgür bir Türkiyeyi düşünen, özgürce düşüncelerini dile getirebildikleri, (Benim telefonum artık dinlenmeyecek, Başbakan aleyhine bir şey söylersem başıma bir şey gelmeyecek) diyen bir Türkiye istiyorsanız, adres belli. Mustafa Kemal Atatürkün özgür Türkiyesi, Mustafa Kemal Atatürkün bağımsız Türkiyesi ve Mustafa Kemal Atatürkün çağdaş partisi, Cumhuriyet Halk Partisi...
    
     -Çıkar peşinde değiliz-
    
     Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir kişisel çıkar peşinde olmadıklarını, temel hedeflerinin herkesin zengin olduğu, herkesin özgürce çalıştığı güzel bir Türkiye armağan etmek olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, Sanatçıların hapse atıldığı, gazetecilerin hapse atıldığı, milletvekillerinin seçildikleri halde milletin iradesine saygı duymayarak onları hapiste tutan bir yönetimi her ortamda, her yerde şiddetle kınayacağız. Bu demokrasi değildir diyeceğiz dedi.
     Bu süreçte CHPye katılanları da kutlayan Kılıçdaroğlu, gerçeği görmenin herkesin görevi olduğunu dile getirdi. Bireysel olarak soruna sahip çıkmanın yetmediğini, örgütlü olmanın gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Bunu Hakkarideki de duysun, Edirnedeki de Trabzondaki de duysun, Antalyadaki de, Çankırı, Çorum, Yozgattaki yurttaşlarımız da duysun. Gelin CHPnin şemsiyesi altına. Bu şemsiye halkın şemsiyesidir. Bu şemsiye herkese açıktır. Bu şemsiyede hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu şemsiye altında esnafı, sanayicisi, işçisi, işsizi, üniversite öğrencisi, memuru var. Halkın her kesimi var. Onun için bizim adımız halk partisi, Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz.
     Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra partiye katılan kişiler adına temsili olarak 20 kişiye rozetlerini taktı. Nehirlerin kaynağının küçük olduğunu, oraya bütün kaynaklardan temiz ve duru su aktığını anlatan Kılıçdaroğlu, CHPnin de bütün kanalları açıktır. Bütün temiz insanlara, düzgün insanlara, güzel insanlara, yüreğinde insan sevgisi taşıyan her yurttaşımıza kapımız açıktır. Gelin. Her birimiz birer damla isek güçlü bir nehir olalım. Bağımsız, özgür ve güzel bir Türkiyeyi ellerinizle yeşertelim ve büyütelim dedi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER