CHP Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Harmancı:

CHP Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Harmancı: Artan öğrenci mevcudu ile kentte yaşayan yaklaşık 8 bin 200 öğrencinin barınma sorunları had safhaya ulaştı


GÜMÜŞHANE (A.A) - CHP Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Harmancı, Gümüşhane Üniversitesinde artan öğrenci mevcudu ile kentte yaşayan yaklaşık 8 bin 200 öğrencinin barınma sorunlarının had safhaya ulaştığını öne sürdü.
     Harmancı, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesinde yeni bölümlerin açılması ve öğrenci mevcudunun artırılmasının hem sosyal hem de ekonomik yönden kente ivme kazandırdığını belirtti.
     Artan öğrenci mevcudu ile kentte yaşayan yaklaşık 8 bin 200 öğrencinin barınma sorunlarının had safhaya ulaştığını savunan Harmancı, şunları kaydetti:
     Öğrenciler ev kiralarını ödemede aciz kalmaktadır. Öğrenciler, yerel kiracıların ödediği kiranın yaklaşık iki katı kira ödeme zorunda bırakılıyor. Yöneticilerin görevleri öğrencilerin sorunlarının giderilmesi ve çağdaş eğitim olanaklarının bu kesime sunulması olmalıdır. Bizler de Gümüşhaneli olarak bu arkadaşlarımıza sahip çıkmak ve dışarıda okuyan arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi göz önüne alarak davranmak zorundayız.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber CHP Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Harmancı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER