CHP İl Başkanı Atila:

CHP İl Başkanı Atila: -İşçi emeklileri çözüm bekliyor


KAYSERİ (A.A) - CHP İl Başkanı Sadık Atila, işçi emeklilerinin sorunlarına çözüm getirilmesini beklediklerini bildirdi.
     Atila, Emekliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, emeklilerin günlerini ekonomik sıkıntılar içinde geçirdiğini belirterek, Çalışırken emekli dönemini huzurlu geçmesini düşleyen emeklilerimiz, bu huzuru hiçbir zaman bulamadı. Emekli, dul ve yetimler aldıkları 750-900 lira arasında bir maaşla açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmişlerdir dedi.
     Haziran ayı sonuçlarına göre 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarının 924 lira olduğunu ifade eden Atila, şunları kaydetti:
     Gıda harcamasıyla birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı 3 bin 12 lira olarak belirlenmiştir. Emeklilerin de sendikal haklara sahip olmaları, sendikalaşmaları ve hatta memurlar gibi hükümetle toplu sözleşme masasına oturmaları gerekir. İşçi emeklileri çözüm bekliyor. Ulu önder Atatürkün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 tarihi her yıl Emekliler Günü ve aynı hafta da Emekliler Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu bağlamda tüm emeklilerimizin gününü kutlar, bir an önce yaşam koşullarının düzeltilmesini dilerim. dedi.
    
     Muhabir: Hamza Özdemir
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Atila: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER