CHP Kadın Kolları Başkanı Özcan:

CHP Kadın Kolları Başkanı Özcan: -Bu halk öyle yücedir ki bir gün gökyüzüne çıkardığını bir günde yerin dibine sokmasını bilir


BARTIN (A.A) - CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkayanın açıklamasına yönelik Bu halk öyle yücedir ki bir gün gökyüzüne çıkardığını bir günde yerin dibine sokmasını bilir dedi.
     Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça hakaret etmediğini, hergün cinayete kurban giden kadınlar ve çocuk gelinler varken asıl utanılması gerekenin ülkenin düşürüldüğü durum olduğunu söylediğini anımsattı.
     Kendisinin laik, demokratik, hukukun üstünlüğünü savunan bir partinin temsilcisi olduğunu ve siyasete yeni başlamadığını kaydeden Özcan, şöyle konuştu:
     Ben siyasete dün başlamış bir insan değilim. Siyaseti de sizden de öğrenecek değilim. Bizim siyaset ahlakımızda ve anlayışımızda genel başkanımıza methiyeler, övgüler dizmek yazmaz. Yardım getirdiğimiz insanları üye olmaya zorlamak yazmaz. Bizim siyaset anlayışımızda partimize gelip iş, yardım, isteyenleri önce üye olacaksınız demek yazmaz. Bizim siyaset anlayışımızda önce insan, sonra siyaset gelir. 10 yıllık AKP iktidarında Türkiye genelinde kadına şiddete yüzde bin 400 artış vardır. Her gün birkaç kadın, en yakınındaki aile bireyleri tarafından öldürülmektedir. Devletten koruma isteyen kadınların yüzde 73ü öldürülmüştür. Bu utanç bize ve partimize ait değildir. CHP, cumhuriyeti kuran, cumhuriyetle yaşıt cumhuriyetin temelini temsil eden partidir. Ana muhalefet partisi mi olur, iktidar mı olur buna halk karar verir. Bu halk öyle yücedir ki bir gün gökyüzüne çıkardığını bir günde yerin dibine sokmasını bilir
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber CHP Kadın Kolları Başkanı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER