CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: -"Seçimlerin olmazsa olmazı kadınlardır, güçlü bir kadın örgütüdür" -"Kadın-erkek eşitliği, çözüm sürecinin de temel göstergesidir"


KASTAMONU (A.A) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Seçimlerin olmazsa olmazı, kadınlardır, güçlü bir kadın örgütüdür" dedi.
     Dokuzcan, partisinin İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı öncesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, "7 ayda 7 bölge" çalışması kapsamında, Batı Karadeniz gezisine Zonguldaktan başladıklarını belirtti.
     Kastamonuda 1919da olduğu gibi kadın sesini güç birliğiyle yükseltmek istediklerini ifade eden Dokuzcan, "Çok güçlü bir kadın kolları oluşturmak istiyoruz. Seçimlerin olmazsa olmazı kadınlardır, güçlü bir kadın örgütüdür" diye konuştu.
     Dokuzcan, çalışmalarında seçimleri kazanacak etkin, verimli ve güçlü bir kadın kolları oluşturmayı amaçladıklarını dile getirerek, bu doğrultuda, 60a yakın il, 100e yakın ilçe, köy ve kasabalarda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Yapılan gezilerde özellikle farklı kadın gruplarıyla bir araya gelme imkanı bulduklarını anlatan Dokuzcan, şunları kaydetti:
     "Yerele özgü kadın politikaları oluşturmak istiyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerde çalışmalar oldukça artarak, ilerleyecektir. Şu anda, kadın üzerinden giden bir siyaset var. Kadına, çocuğa, ülkemizde yaşayan insanlara ve 1 Mayısa yönelmiş bir şiddet var. Bu şiddetin alternatifinin, Kastamonuda, İstanbulda, Türkiyenin her yerinde yaşayan kadınlarımızın sesi yükseldiğinde, sevginin örgütlendiği bir ortamda, çözümün geleceğini düşünüyoruz. Yaklaşan genel ve yerel, hatta referandum olasılığına karşı birbirinden güç alan, çözüm odaklı bakan, birbirini destekleyen, hedefe kilitlenmiş ve halkla çalışma yapan arkadaşlar gerekiyor. Buradaki kadınların ne yaptıkları çok önemli."
    
     -"Kadın-erkek eşitliği, çözüm sürecinin temel göstergesidir"
    
     Dokuzcan, gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorusu üzerine, CHPnin barışı, kardeşliği ve ilerlemeyi her zaman isteyen ve üzerine düşeni her zaman yapan bir siyasi parti olduğunu söyledi.
     CHPnin çözüm süreciyle ilgili bakış açısını 1989da ifade ettiğini belirten Dokuzcan, "Burada farklı algılama ve konularla haksız gelen söylemler var. Kadın-erkek eşitliğini sağladığınız süreçte, her şey sağlanır. Kadın-erkek eşitliği, çözüm sürecinin de temel göstergesidir. Eşitliğin ve adaletin de temel göstergesidir. Üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kendimizi çok daha iyi ifade edebilme ihtiyacımız var. Bunu da yapıyoruz."
     Açıklamanın ardından, parti üyeleriyle basına kapalı bir toplantı yapan Dokuzcan, daha sonra, partisinin İl Başkanı Mehmet Salih Karasalihoğlu ve kadın kolları yönetimi ile şehit Erkan Kendircinin ailesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER