CHP Merkez İlçe Başkanı Yeşildağ:

CHP Merkez İlçe Başkanı Yeşildağ: -Hatayın büyükşehir belediyesine dönüştürülmesini destekliyoruz


HATAY (A.A) - CHP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ, Hatayın büyükşehir belediyesine dönüştürülmesini desteklediklerini belirtti.
     Yeşildağ, yaptığı yazılı açıklamada, kentin büyükşehire dönüştürülmesiyle oluşturulması planlanan Antakya ve Defne ilçeleri sınırlarının neye göre tespit edildiğini anladıklarını, ama kabul etmediklerini kaydetti.
     Yapılacak ilçe sınırlarıyla vatandaşların kendilerini ötekileştirilmiş olarak gördüğünü ifade eden Yeşildağ, bu hatadan dönülmesi gerektiğini belirtti.
     Kanun tasarısının derhal geri çekilmesi ve tartışmaya açılması gerektiğini savunan Yeşildağ, açıklamasında şunları kaydetti:
     Hatayın büyükşehir belediyesine dönüştürülmesini destekliyoruz. Bu konuda sözü olan söylemelidir. Sivil toplum örgütleri, odalar, sendikalar, belediye başkanları, muhtarlar ve kısacası halk görüşünü aktarmalıdır, Halkın görüşü alınmalı, bu konuda referanduma gidilmelidir. Tasarıya Antakya ve Defne ilçeleri yönünden baktığımızda, Akdeniz, Armutlu, Elektrik, Gazi ve Sümerler mahalleleri merkez ilçeden alınmak suretiyle yeni kurulmaya çalışılan Defne ilçesine bağlanıyor.
     Şenköy beldesi ile şuan merkez ilçeye bağlı Bozlu, Çatbaşı, Çayır, Dağdüzü, Yukarıokçular, Turfanda, Yoncakaya ve Karşıyaka köyleri Yayladağı, Sofular ve Hanyolu köyleri ise Altınözü ilçesine bağlanıyor. Samandağ ilçesine bağlı bazı köy ve beldeler ise yeni kurulmaya çalışılan Defne ilçesine bağlanıyor.
     Yeşildağ, tasarının bu şekliyle yasalaşması halinde oluşacak olumsuzluklardan AK Partinin sorumlu olduğunu savundu.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Merkez İlçe Başkanı Yeşildağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER