CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Emek:

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Emek: Bağımsız yargının olmazsa olmazı özgür savunmadır. Özgür savunmanın olmadığı yerde bağımsız yargı yoktur


SİVAS (A.A) - CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Atila Emek, Bağımsız yargının olmazsa olmazı özgür savunmadır. Özgür savunmanın olmadığı yerde bağımsız yargı yoktur dedi.
     CHP Sivas İl Başkanlığınca yapılan örgüt değerlendirme toplantısına katılan Emek, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin Sivasta atıldığını anımsattı.
     Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emek, bağımsız yargının önemine dikkati çekerek, Bağımsız yargının olmazsa olmazı özgür savunmadır. Özgür savunmanın olmadığı yerde bağımsız yargı yoktur ifadelerini kullandı.
     Yabancılara toprak satışına ilişkin yasal düzenlemelere değinen Emek, 7 düvele karşı biz bu sınırları oturup masa başında çizmedik. Bu sınırlar, Misak-ı Milli sınırları uğruna oluk gibi kan akıttığımız şehitlerimizin kanlarıyla çizildi diye konuştu.
     Emek, Cumhuriyet Bayramında Ankarada düzenlenen yürüyüş sırasında yaşananlara ilişkin olarak da Bizi biz yapan değerler, milli ve dini bayramlar değil mi- dedi.
     CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise Suriyedeki olaylara değinerek, Komşularımızla biz kesinlikle düşman değiliz, savaşmaktan yana değiliz. Biz yurtta barış, dünyada barış istiyoruz diye konuştu.
     CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise Cumhuriyetin temelinin Sivasta atıldığını anımsatarak, Atatürk Cumhuriyeti, kimsesizlerin kimsesi olmuş bir rejimdir, halkın rejimidir. Bizim nasıl yaşamak için ekmeğe, suya, havaya ihtiyacımız varsa demokrasi ve özgürlükler için de Cumhuriyet rejimine ihtiyaç var dedi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Emek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER